Facebook od velikih banaka traži podatke o računima korisnika

Facebook je nedavno od velikih banaka zatražio informacije o računima korisnika, a poput posljednjih transakcija, budući da planira lansiranje novih finansijskih servisa.

Naime, radi se o američkim bankama JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup i US Bancorp, od kojih je zatraženo da razmotre potencijalnu saradnju, a koja bi uključivala pružanje bankovnih usluga preko Facebook Messenger-a, pa bi nove opcije mogle korisnicima da omoguće da na ovaj način provjeravaju stanje na računima, te dobijaju različite informacije, kao i upozorenja o potencijalnim bankovnim prevarama.

Problem predstavlja pitanje bezbjednosti, kada je dijeljenje informacija o korisnicima u pitanju, a naročito nakon Cambridge Analytica skandala. Iz Facebook-a su izjavili da podaci o bankovnim računima neće biti korišćeni u sklopu ciljanog marketinga, te da neće biti moguće da im se pristupi u bilo koje druge svrhe osim dogovorenih.

Druge velike tehnološke kompanije već su došle do ovakvih informacija, a poput Google-a i Amazon-a koji imaju svoje bankarske aplikacije, pa bi i Facebook Messenger uskoro mogao da postane jedna od tačaka u finansijskom životu korisnika.

Check Also

Švajcarski planinski trezor za čuvanje bogatstva

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svjetskim bogatašima ponuditi još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *