Nastavlja se polemika između SD-a i Ministra Nurkovića oko koncesija za Aerodrome

Dodajte komentar

Iz Socijaldemokrata su se oglasili nakon izjave ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da se vezano koncesije za crnogorske aerodrome neće voditi interesima Socijaldemokrata u ovoj kompaniji, ističući da mu je izjava neodmjerena i neprimjerena.

“O transparentnosti koju ministar pominje najbolje govori činjenica da je predložio da koncesioni akt o valorizaciji najvažnijeg državnog resursa bude ponuđen na javnu raspravu usred avgusta! Kako “javna” rasprava o nacionalno važnom projektu usred odmora ima veze sa transparentnošću, nije nam jasno, pa ga pozivamo da to objasni zainteresovanoj javnosti”, poručuju iz SD-a.

Dodali su da će o zakonitosti detaljno govoriti onda kada pomenuta javnost bude upoznata sa koncesionim aktom.

“Nadamo se ipak ne tokom avgusta. Želimo da naglasimo da na ovakvu neprimjerenu izjavu gledamo kao na izolovani stav člana Bošnjačke stranke, a ne partije u cjelini, jer uvažavamo i cijenimo višegodišnje veoma korektne koalicione odnose sa tom strankom”, kažu iz ove partije.

Ponovili su da Aerodromi, što se SD tiče, trebaju i moraju biti valorizovani, ali ne i rasprodati.

“Moraju biti jedna od ključnih državnih karika u kreiranju brenda Crne Gore kao turističke i biznis destinacije. Uvjereni smo da će Vlada odgovorno da pristupi pitanju dalje valorizacije Aerodroma Crne Gore, kao jednog od naših najuspješnijih preduzeća”, zaključuju iz SD-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *