Zavirite u aukcije američkih ambasada u svijetu

Dodajte komentar

Ambasade SAD-a širom svijeta organizuju aukcije na kojima se rješavaju stvari za koje tvrde da su im višak. Tu i ne bi bilo ništa neobično da predmeti na licitaciji nisu, u najmanju ruku, bizarni.

Američka ambasada u Londonu tako je na aukciju stavila cijelu svoju zalihu toaletnog papira. Početna cijena za 1200 rola “posebnog” toaletnog papira kojim se koristio Njegova Ekscelencija Woody Johnson iznosi 131 dolar. Tu su i 756 rola papirnatih peškira, a može se naći i fotoaparat za samo 1,30 dolara. Ipak, da nisu skroz neozbiljni dokazuje javna prodaja polovnog Volva kojeg su procijenili na 2366 dolara.

No, lista neobičnih predmeta tu ne staje. Na zvaničnoj stranici za aukciju vidljivo je da u Tirani aukcija upravo traje, a u ponudi se može naći jedanaest generatora, automobilske gume…

Makedonska ambasada u Skopju, pak, uz kancelarijsku opremu poput printera i skenera prodaju i kuhinjsku opremu – toster, kafe aparat, ali i viljuške, noževe i kašike. Ne iznenađuje da se na popisu našla i jedna, malo korištena, skoro pa nova kosilica za travu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *