Personalizovani sadržaj kao temelj online marketinga

Tradicionalni marketing je, sam po sebi, nosio (i dan danas nosi jer se mnogi njegovi oblici i dalje primenjuju) nemogućnost feeback-a prilikom prenošenja poruke i obraćao se širokim masama. Pored toga, kao što i sama reč kaže, „tradicionalno“ je bilo da se ciljnoj publici obraćamo sa distance. Sa poštovanjem. 

Da li su se stvari promenile otkako je Internet zavladao svijetom?

Bogami, jesu.

Persiranje neće nikada izaći iz mode, naročito u poslovnom svijetu. Bez obzira na kulturu nacije sa kojom pregovaramo. Ali kada je riječ o online marketingu i komunikaciji sa ciljnom grupom, oni žele da im budemo pristupačni.

Na koji način?

Personalizovani sadržaj kao temelj online marketinga

Idealan je za svaku sferu online marketinga – za društvene mreže, email marketing, content marketing.

Personalizovani sadržaj na društvenim mrežama

Sadržaj na društvenim mrežama jednostavno mora biti skrojen tako da se svaki predstavnik ciljne grupe osjeća posebno – kao da je poruka samo njemu namijenjena. Iz tih razloga personalizovan sadržaj igra značajnu ulogu i bez njega, hteli mi to ili ne, nemoguće je napraviti dobar FB ili Insta post. LinkedIn jeste profesionalna mreža, i tamo možemo da zadržimo profesionalniji „dress code“ naših objava, ali nikako se ne sme dozvoliti da objave budu hladne i distancirane od naše ciljne grupe.

Personalizovani sadržaj u e-mail marketingu

E-mail marketing je mnogo interesantniji uz personalizovani sadržaj. Razmislite, koliko puta ste dobili e-mail koji je započeo tako što vam se obratio sa vašim imenom? Sjajno, zar ne? Na taj način i sam E-mail, koji predstavlja strogo poslovnu komunikaciju dobija novu dimenziju – postaje alat koji približava brend sa ciljnom grupom. Baš kao i ostali online alati, ali na drugačiji način.

Personalizovani Email-ovi brendova su kao poruke prijatelja.

Personalizovani sadržaj u blogovima

Ono što je najvažnije, za početak, jeste da je neophodno izbjegavati persiranje. Time se blogom, koji maksimalno treba da približi proizvod ili uslugu, udaljavamo od ciljne grupe. Šta smo onda postigli? Utrošili vrijeme za pisanje i udaljili se od potencijalnih kupaca.

Blogom treba da pomognemo našoj ciljnoj grupi i da im predstavimo da je rešenje samo na korak od njih.

Tradicinalno zaboravimo, zagrlimo online i zakoračimo u budućnost. To je recept.

Pa, hajde da krenemo od primjene personalizovanog sadržaja.

Izvor: apaone.com

Check Also

Šinavatra bi da proda Svetog Nikolu

Kompanija “Global TS Montenegro” Taksina Šinavatre, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera, pokušava da proda jugoistočni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *