Erste banci prvog dana predato 57 prijava za učešće u projektu 1000+

Dodajte komentar

Prvog dana predaje dokumentacije za učešće u projektu 1000 plus, filijale Erste banke su zabilježile 57 prijava od zainteresovanih građana. Dvije trećine prijava odnosilo se na filijale u Podgorici, a slijede Nikšić, Pljevlja, Bar, Bijelo Polje i Berane.

Građani dokumentaciju mogu predavati poslovnim bankama do 13. avgusta, radnim danima u periodu od 8:30 do 15h.

„S obzirom na atraktivne uslove ovih stambenih kredita, očekujemo veliki broj aplikacija i u narednim sedmicama. U ovoj fazi projekta, Banke prikupljaju dokumentaciju od klijenata i procjenjuju njihovu preliminarnu kreditnu sposobnost. Drugim riječima, banke definišu maksimalan iznos stambenog kredita koji mogu odobriti u konkretnom slučaju. To se radi na osnovu ustaljenih metoda procjene, a u obzir se uzimaju: visina redovnih mjesečnih primanja, bonitet klijenta i preduzeća u kojem je zaposlen, istorija odnosa banke sa klijentom. Dokumentaciju dalje šaljemo PROCON-u koji odlučuje o dodjeli vaučera. Status aplikacdije klijenti mogu pratiti na web stranici projekta 1000plus koristeći šifru koju su dobili danas od Banke“, rekla je Dubravka Begović direktorica filijale u HQ, u kojoj je prikupljeno najviše prijava građana.

Osnovni uslovi za učešće u projektu su da je aplikant crnogorski državljanin i da on ili članovi njegove porodice nemaju u svojini stambeni objekat posljednje tri godine. Aplikant mora biti kreditno sposoban i zadovoljavati kriterijume u pogledu visine kumulativnih primanja koja su propisana projektom.

U Ministarstu održivog razvoja i turizma očekuju da će u projektu biti riješeno stambeno pitanje za 400 – 450 domaćinstava. U projektu učestvuje pet banaka – NLB, CKB, Lovćen, Erste i Societe Generale Montenegro banka. U ponudi je 512 stanova, a najviše ih je u Podgorici, dok je visina kamatne stope na godišnjem nivou iznosi 2,99 odsto fiksno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *