U Luku Bar stiže brod “21.maj”

Dodajte komentar

Novougovoreni posao kompanije “ Luka Bar “ AD dovešće po prvi put u Crnu Goru brod crnogorske flote “21. maj”.

Ovaj brod uploviće u luku 11.jula u 06h, sa preko 33.000 tona petrolkoksa, koji će za potrebe kompanije “Cemex” biti pretovarene u manipulaciji brod- obala.

Zahvaljujući planskim i intenzivnim ulaganjima proteklih mjeseci u opremu, mehanizaciju i lučku infrastrukturu, spremno se dočekuje nova količina petrolkoksa. Sa svakom novom isporukom tereta pokazuje se opravdanost investiranja i ulaganja, tako se za potrebe ovog pretovara koristi novo, otvoreno skladište završeno početkom aprila mjeseca, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pretovar petrolkoksa je novi posao za kompaniju, realizovan nakon višemjesečnih pregovora i jedan od značajnijih poslovnih aranžmana u 2018.godini.

Preko 130.000 tona petrolkoksa će biti pretovareno preko Luke Bar u ovoj godini, a s obzirom na dinamiku pretovara postoje očekivanja da će ta količina biti i veća.

„Upravo ovim se pokazuju netačne tvrdnje da Luka Bar radi samo sa 2-3 vrste roba. Nastojanja menadžmenta da se promjeni struktura tereta koji se pretovara i da se intenzivira rad sa što širim spektrom roba, pokazuju svoju opravdanost upravo kroz ovaj posao- višestruko značajan za crnogorsku pomorsku privredu“, dodaje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *