Citroen kreirao naočare koje liječe bolest kretanja (video)

Dodajte komentar

Agencija BETC Traction i francuski proizvođač automobila žele učiniti putovanja ugodnijima sa ovim neobičnim naočarama.

Agencija BETC Traction, stvorena posebno za servisiranje brenda Citroën, oslonila se na tradiciju ovog proizvođača automobila poznatog po udobnim automobilima, kako bi stvorili proizvod koji će putovanja učiniti još ugodnijim.

Iz tog uvida rođen je Seetroën, prve naočare protiv bolesti kretanja. Bolest kretanja je vrlo uobičajen problem koji hronično utiče na više od 30 miliona ljudi u Evropi, dok jedna od tri osobe osjeti simptome ove bolesti barem jednom u životu.

Na ovome tragu, Traction i Citroën stvorili su jedinstven, koristan, iako prilično šašav predmet, koji će se u početku prodavati u ograničenim količinama, u lifestyle boutiqueu ovog brenda.

Naočare Seetroën koriste Boarding Ring tehnologiju – patentirani i testirani medicinski uređaj s 95% stopom učinkovitosti, razvijen od strane jednog francuskog startupa. Bolest kretanja posljedica je razlike u percepciji između vida i osjećaja ravnoteže. Tečnost u boji se kreće u prstenima postavljenim unutar naočara u prednjem smjeru (desno-lijevo), ali takođe u sagitalnom smjeru (naprijed-nazad). Tako se stvara vještački horizont čime se sinhronizuje vid i unutrašnje uho, čime se rješava bolest kretanja za manje od 10 minuta i u 95% slučajeva.

Kada je u pitanju dizajn ovog proizvoda, Traction se udružio sa pariškim dizajn studiom 5.5, koji se potrudio da dizajn bude u skladu sa zabavnim, jednostavnim i ergonomskim kodovima brenda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *