Rok za legalizaciju ipak nije produžen

Dodajte komentar

Ministar turizma Pavle Radulović kazao je juče da rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata nije produžen, nego ističe 15. jula. On je u parlamentu, koji je završio raspravu o izmjenama zakona o planiranju i izgradnji, zamolio građane da “ne obraćaju pažnju na naslove u nekim medijima da je produžen rok za legalizaciju”.

“Ovim amandmanom je uređeno da građani koji imaju elaborat izvedenog stanja, ali nijesu stigli da završe proceduru ovjere i upisa u katastar do 15. jula, mogu podnijeti nepotpun zahtjev. Nakon toga imaju rok od 90 dan da dostave ovjereni elaborat i dokaz da je objekat upisan u katastar. To znači da mogu prijaviti objekat za legalizaciju sa potvrdom iz katastra da su predali elaborat na ovjeru”, objasnio je Radulović.

Petar Ivanović (DPS) je objasnio da je amandman odgovor na pitanje što da urade građani koji žele legalizaciju, ali ne uspiju da do ostavljenog roka kompletiraju dokumentaciju. Podsjetio je i da je predloženo produženje roka opštinama za donošenje planskih dokumenata za dva i po mjeseca, odnosno do 1. oktobra tekuće godine.

Branka Bošnjak (DF) je ocijenila da je “možda glavnom državnom arhitekti mnogo natrpano na nejaka pleća”, a Branko Radulović (DF) je kazao da podržava zakon zbog ustanovljene personalne odgovornosti.

“I po dosadašnjem zakonu je bilo mjesta odgovornosti, ali niko nije odgovarao. Gradili su monstruozne objekte tajkuni, vlast, univerzitetski profesori”, rekao je Radulović i konstatovao da je u Budvi sada veća devastacija otkad se vlast promijenila.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *