Mobilna trgovina dostigla skoro polovinu ukupnih e-commerce aktivnosti

mCommerce trenutno čini 40% svih eCommerce aktivnosti i nema indicija da će se rast prodaje putem mobilnih telefona smanjiti, zbog čega, kako se navodi u izvještaju WordPlaya, danas glavno sredstvo i iskustvo kupovine držimo u svojim rukama.

Glavna prekretnica na ovom putu je bila 2015. godina, kada su pretrage na mobilnim telefonima po prvi put su premašile broj pretraga na kompjuterima. Od tada je došlo do eksponencijalnog rasta i razvoja mobilne trgovine, do toga da sada mCommerce čini nešto manje od polovine eCommerce aktivnosti.

Jednostavnost kupovine

Takođe, maloprodajno okruženje se konstantno razvija, kao i navike, potrebe i prioriteti potrošača. Sam doživljaj kupovine, navigacija i dostupne metode plaćanja su značajno promijenjene. Zbog toga je za prodavce od presudnog značaja da budu svjesni nadolazećih trendova, kako bi bili ispred potražnje potrošača.

Kupovina se sve više „seli“ na internet — potrošači žele da uštede vrijeme i da od kuće kupe ono što im je potrebno. Zbog toga se oni danas ne libe da kupe na drugom mjestu (sajtu ili aplikaciji) ukoliko dožive loše iskustvo tokom mobilne kupovine. Mobilna kupovina mora biti jednostavna — od privlačenja pažnje kupca, jednostavnosti pretraživanja i razdvajanja troškova, do bezbjedne i jednostavne usluge plaćanja, koja je jedan od najvažnijih faktora kada je mCommerce u pitanju.

Check Also

Odloženo ročište za uvođenje stečaja u Vektru Jakić

Postupak oko prijedloga za uvođenje stečaja u kompaniju Dragana Brkovića Vektru Jakić, koju traži Uprava …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *