Naslovne strane dnevnih novina za 25. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

JAVNI POZIV ZA HILJADU PLUS U DRUGOJ POLOVINI JULA

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus biće objavljen u prvoj polovini jula, a razlog kašnjenja poziva su pregovori sa bankarskim i građevinskim sektorom, ali i drugim subjektima koji su dio projekta, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Lutrija prošle godine izgubila 475.471 europ

Lutrija Crne Gore izgubila je u prošloj godini 475.471 euro, što predstavlja krajnji rezultat godišnjeg finansijskog poslovanja te firme, saopšteno je iz te kompanije. Na nedavno održanoj Skupštini akcionara Lutrije, konstatovano je da se u prethodnom periodu društvo suočilo sa mnogobrojnim preprekama i izazovima u poslovanju, a ogledaju se u biznis barijerama, nelojalnoj konkurenciji, kontinuiranoj neprimjerenoj hajci dijela civilnog i medijskog sektora i nesavjesnog i nezakonitog postupanja…

REGIONALNI VODOVOD IZABRAN ZA ČLANA APE

Regionalni vodovod izabran je za člana Evropske asocijacije javnih vodovodnih preduzeća (APE), kao jedino vodovodno preduzeće van EU zone, saopšteno je iz te kompanije. Status člana u APE, osim našeg vodovoda, imaju samo vodovodi Švajcarske.

Dan

Građevinski radovi moraju stati kad počne sezona

Predsezona je bila jako uspješna i imali smo dobru posjećenost, međutim, kako vrijeme odmiče, otvaraju se stari problemi a to je pitanje infrastrukture koja tradicinalno kasni, kazao je za “Dan” predsjednik Odbora za turizam Privredne komore (PKCG) Dragan Ivančević.

Preduzeća napravila 759 prekršaja

Poreskoj upravi (PU) je u toku 2017. godine dostavljeno 759 informacija o prekršajima emitenata, piše u izvještaju Komisije za tržište kapitala (KTK) koja je lani vršila kontrolu dostavljanja finansijskih izvještaja emitenata hartija od vrijednosti. Komisija kojom rukovodi Zoran Đikanović je PU na čijem čelu je Miomir M. Mugoša dostavila informacije o 157 preduzeća koja nijesu, u za to pravilima određenom roku, dostavili godišnje izvještaje za 2016. godinu, zatim za 146 emitenata koja nijesu dostavila pravovremeno tromjesječni finansijski izvještaj…

Otvaranje poglavlja 17

Crna Gora bi danas trebalo da otvori pregovore o poglavlju 17 Ekonomska i monetarna unija u okviru Međuvladine konferencije o pristupanju Evropskoj uniji (EU), koja će biti održana u Luksemburgu. Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno da će crnogorsku delegaciju na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore EU i sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje predvoditi ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Pobjeda

Jovanović: Očekujemo dolazak Simensa

Do aprila ove godine neto priliv stranih direktnih investicija u Crnoj Gori bio je oko 138 miliona eura, što je osam odsto više u odnosu na godinu ranije, kazao je za Pink M televiziju direktor Agencije za promociju stranih direktnih investicija Miloš Jovanović.On ističe da je takav rezultat posljedica političke stabilnosti u našoj zemlji, ali i toga što smo već godinu članica NATO-a.

Crna Gora finansijski stabilna

Za sada nema indicija da bi u narednom periodu mogao eskalirati bilo koji rizik koji bi imao sistemski uticaj i ugrozio finansijsku stabilnost zemlje, kazali su Pobjedi iz Centralne banke odgovarajući na pitanje da li ima bojazni da u tekućoj i 2019. može doći do eskalacija.Centralna banka je, podsjetimo, nedavno usvojila okvir za vođenje makroprudencione politike koja predstavlja politiku očuvanja finansijske stabilnosti.

Primićemo 2,5 miliona putnika

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je u intervjuu za CdM da će ovo biti rekordna godina po svim parametrima za to preduzeće i da će biti opsluženo dva i po miliona putnika, gotovo 300.000 više nego lani.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *