EBRD zainteresovana za ulaganja u privatan sektor i turizam

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD zainteresovana je za ulaganja u privatan sektor i turizam u Crnoj Gori. To je saopšteno na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i potpredsjednika te institucije Alana Pilua.

Pilu je, kako je saopšteno iz Ministarstva, tokom razgovora sa Radulovićem razmatrao modele ulaganja u projekte vezane za infrastrukturu, sa akcentom na saobraćaj i upravljanje otpadom.

“Kako je turizam jedan od ključnih privrednih grana od koje Crna Gora iz godine u godinu sve više prihuduje, predstavnici EBRD-a su pokazali posebnu zainteresovanost i za investiranje u ovu oblast”, navode u Ministarstvu.

Radulović je istakao da su kvalitet usluge i konkurentnost cijena ključne stavke u borbi za turističko tržište Mediterana.

Prema njegovim riječima, neophodno je napraviti uvezivanje poljoprivrednih proizvođača kojih je sve više u Crnoj Gori i hotelijera.

Takvim biznis modelom, istakao je Radulović, unaprijedio bi se kvalitet usluge i obezbijedio siguran otkup poljoprivrednicima, što je ukupan benefit po državu.

EBRD je najveći finansijski investitor u Crnoj Gori i od 1991. godine je uložila više od 530 miliona eura u oko 50 projekata. Aktuelni portfolio za našu zemlju iznosi oko 350 miliona eura.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.