Vektra Boka prodaje imovinu za 8,18 miliona

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 8,18 miliona eura.

Na prodaji je restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250.000 eura.

“Prodaje se i motel Borići sa zemljištem za 200.000, kao i zemljište kod hotela Rivijera Njivice na tri katastarske parcele po cijenama od 150.000, 30.000 i 520.000 eura”, navodi se u oglasu.

Zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 27. juna, a imovina će se prodati onome ko ponudi najviši novčani iznos. Stečaj u Vektri Boka je uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB). Plan reorganizacije kompanije izglasan je krajem 2015, ali ga je u aprilu prošle godine poništio Apelacioni sud, vrativši predmet na ponovni postupak. Privredni sud je krajem februara prošle godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Check Also

U Privrednoj komori detaljno predstavljen Maršalov plan – Evropa sad

Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja predstavili su Upravnom odboru Privredne komore Crne Gore Maršalov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *