Unija mladih preduzetnika CG pokrenula saradnju sa Asocijacijom mladih preduzetnika NR Kine

Dodajte komentar

Predstavnici Unije mladih preduzetnika Crne Gore, na poziv Asocijacije mladih preduzetnika NR Kine, prisustovali su Inovacionoj i razvojnoj nedjelji saradnje mladih preduzetnika 2018. godine u Zhuhai-u, u Kini, od 21. do 25. maja, a sve u okviru saradnje koju Unija realizuje sa Asocijacijom crnogorsko-kineskog Društva prijateljstva, u skladu sa potpisanim memorandumom o saradnji u martu ove godine.

Delegacija Unije je imala priliku da upozna jedne od najuspješnijih mladih preduzetnika iz dvadesetčetiri različite države kao i da uspostavi veliki broj kontakata sa organizacijama koje se bave pitanjem preduzetništva mladih širom svijeta, da sa njima dijeli svoja iskustva i iskustva mladih preduzetnika u Crnoj Gori.

Takođe, predstavnici Unije su posjetili i jedne od najvećih kineskih kompanija i fabrika u različitim industrijama, koje su dodatno dale inspiracije i znanja za funkcionisanje Unije u daljem periodu. Ostvarena je saradnja i sa investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u inovacije mladih ljudi iz naše zemlje.

Predsjednik Unije Uroš Bulatović je u svom govoru na ceremoniji otvaranja ovog događaja naglasio da mladi preduzetnici predstavljaju izvor inovacija, nove snage i ideja.

“Mladi preduzetnici podstiču ekonomski rast i stvaraju uslove za prosperitetno društvo, zato je neophodno da oni budu u fokusu svoje države”, kazao je Bulatović.

Organizacije koje okupljaju mlade preduzetnike iz Kine i Crne Gore su se složile da daju inicijativu, podršku i da sarađuju na zajedničkim aktivnostima u oblasti preduzetništva mladih, obrazovanja, nauke i istraživanja na čemu će se njihovo buduće djelovanje temeljiti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *