Istorijski potez Coca-Cole

Dodajte komentar

Coca-Cola i zvanično počinje proizvodnju alkoholnog pića, odnosno njegove tri verzije – ‘Lemon Do’ koji su predstavili u Japanu i naišli na odlične reakcije.

Kako piše Fox News, limenka će koštati 150 jena, odnosno 1,40 dolara. Jedna od najvećih svjetskih kompanija za proizvodnju pića počela je eksperimentisati s alkoholnim pićima prije tri mjeseca, tako što su aromatizovanu gaziranu vodu pomiješali sa shochu, japanskim špiritom.

Ovo je prvi put da Coca-Cola prodaje alkohol u svojoj 132-godišnjoj istoriji.

“Nismo eksperimentisali s blažim alkoholnim pićima prije, ali ovo je dobar primjer kako iskorištavamo prilike i izvan našeg temeljnog poslovanja”, rekao je Jorge Garduno, predsjednik Coca-Cole Japan.

Coca-Cola će se udružiti s japanskom kompanijom Suntory, jednom od najvećih kompanija za proizvodnju alkohola, koja proizvodi Chu-Hi piće s tri, pet i sedam posto alkohola. Ovim osvježavajućim pićima s ukusom limuna nastoje doći do mlađih žena.

Garduno je naglasio kako će novo piće vjerovatno ostati na japanskom tržištu, ali i dodao da “globalno, nije nemoguće da se bezalkoholna pića prodaju po istom sistemu kao alkoholna”. No, na društvenim mrežama nisu toliko oduševljeni novim pićem, najviše zato što ga promovišu kao namijenjenog mladim ženama.

No, iako je ovo prvi put da će kompanija sama proizvoditi alkoholna pića, to tržište im nije nepoznato. Naime, 1977. Godine su kupili Wine Spectrum, kompniju koja prodaje fina vina, ali su je prodali nekoliko godina kasnije za 200 miliona dolara.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *