Montenegroberza i Crnogorska asocijacija malih akcionara potpisale Memorandum o saradnji

Dodajte komentar

Izvršni direktor Montenegroberze, Gojko Maksimović potpisao je danas Memorandum o saradnji i razmjeni podataka u oblasti razvoja tržišta kapitala i korporativnog upravljanja” sa Crnogorskom asocijacijom malih akcionara.

Cilj potpisivanja Memoranduma je unapređenje institucionalne koordinacije u oblasti razvoja tržišta kapitala i korporativnog upravljanja, nesmetano funkcionisanje i jačanje stabilnosti tržišta kapitala i adekvatnog regulativnog nadzora nad tržištem kapitala.

Montenegroberza i Crnogorska asocijacija malih akcionara potpisivanjem Memoranduma izražavaju interes i spremnost da kroz stimulisanje i proširivanje saradnje obezbijede adekvatno sprovođenje aktivnosti u oblasti razvoja tržišta kapitala i korporativnog upravljanja putem razmjene informacija, znanja i vještina.

Potpisivanje Memoranduma  za obije strane u ovom trenutku je od izuzetnog značaja, jer se u praksi pojavljuje sve veći broj slučajeva u kojima manjiski akcionari teško ostvaruju svoja prava. Na ovaj način će se i sami manjinski akcionari osjećati mnogo sigurnije, jer će moći da zatraže stručnu pomoć i informacije od profesionalaca zaposlenih u ove dvije institucije, i samim tim mnogo lakše ostvarivati svoja zakonima zagarantovana prava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *