Naslovne strane dnevnih novina za 19. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Pobjeda savremene vizije crnogorske ekonomije

Novi rizorti poput Holiday Villages Montenegro pozicioniraju Crnu Goru u vrh svjetskog turizma, a impresivan investicioni poduhvat nagovještava da će Velika plaža, a vjerovatno i Ada biti nove kvalitetne turističke destinacije, ocijenio je premijer Duško Marković. On je u petak veče otvorio rizort Holiday Villages Montenegro, izgrađen na mjestu hotela Belvi.

MA Povećao dobit za 1,25 Miliona eura

Poslovni rezultat Montenegro Airlinesa (MA) u prvom kvartalu bolji je u odnosu na prošlu godinu 1,25 miliona eura, saopštio je izvršni direktor državne avio-kompanije Živko Banjević, dodajući da je to njihov najbolji rezultat u posljednjih pet godina. On ističe da ostvareni rezultati pokazuju trend oporavka i pozitivnog poslovanja kompanije i u ovoj godini.

PRVI KORAK DO SOLARNE ELEKTRANE

Ministarstvo ekonomije objaviće danas tender o davanju u zakup zemljišta u državnoj svojini na lokalitetu Briska gora u ulcinjskoj opštini na kojem je predviđena izgradnja solarne elektrane, vrijedne više od 300 miliona eura. Pravo učešća imaju pravna, fizička, domaća i strana lica, kao i konzorcijumi, koji ponude mogu dostavljati do 3. septembra.

 

Dan

Pobjeda

Švedska Savana kupuje Europoint

Švedska kompanija Savana Holding AB kupuje prvu ekološki koncipiranu zgradu u Podgorici Europoint, saznaje Pobjeda. Savana Holding AB, čiji je osnivač Vesko Mijač, je u ljeto 2016. godine kupila šoping centar Mol of Montenegro i hotel Ramadu u Podgorici od Gintašmonta, podružnica turske kompanije Gintaš za 24 miliona eura. Europoint, poslovna zgrada, poznatija kao ,,crna, izgrađena je 2010. godine, a investitor je bio crnogorsko-slovenačka firma Proinvest.

Odlučuju o dividendi iz neraspoređene dobiti

Na skupštini akcionara Jugopetrola, koja je zakazana za 31. maj biće riječi i o raspodjeli dodatne dividende iz neraspoređene dobiti. Jugopetrol je ovom tačkom naknadno dopunio dnevni red skupštine na kojoj će se raspravljati i o finansijskim izvještajima za prošlu godinu, raspodjeli dobiti, razrješenju odbora direktora i imenovanju novih…

Rudnik uglja u plusu 3,3 miliona

Rudnik uglja Pljevlja u prvom kvartalu je ostvario profit od 3,3 miliona eura, što je 300 hiljada eura lošiji rezultat nego u istom periodu prošle godine. Prihod je bio 10,8 miliona, a rashod 7,4 miliona euta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *