Naslovne strane dnevnih novina za 14. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Koga briga što je vrijedno državno zemljište prodato u bescijenje

Vlada još nije uradila analizu o plaćenoj tržišnoj naknadi za državnu zemlju u postupcima privatizacije, iako je Skupština još 2013. godine tražila izvještaj,odnosno dokaze da je za više desetina miliona kvadrata državnog zemljišta, čija se vrijednost mjeri stotinama miliona eura, plaćena odgovarajuća tržišna naknada.Prema podacima koje je dobio nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte do sada je dao 30 pozitivnih mišljenja da je u postupcima privatizacije plaćena adekvatna tržišna naknada

 

Dnevne novine

ODUZETO PET LICENCI ZA TRGOVINU I TRANSPORT DERIVATA NAFTE

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) je po službenoj dužnosti od početka godine, pa do kraja aprila, oduzela ukupno pet licenci za trgovinu i transport naftnih derivata, kazali su Dnevnim novinama iz tog tijela. Preduzeću Eco Booster u Podgorici oduzeta je licenca za trgovinu na veliko naftnim derivatima i licenca za trgovinu na veliko tečnim naftnim gasom, a razlog je, kako navode u Agenciji, neispunj avanj e obaveza utvrđenih Zakonom o energetici.

Šišković će ponuditi i nova radna mjesta

Danilovgradska kompanija “Šišković” koja se bavi eksploatacijom i obradom kamena, u narednom periodu planira povećanje proizvodnje na svom rudniku Visočica i otvaranje novih radnih mjesta, kazao je izvršni direktor tog preduzeća Laketa Đurović.

Novi elevatori stigli na crnogorske aerodrome

Nova oprema, čija vrijednost proizvodnje iznosi 400.000 eura, prošle sedmice je isporučena na aerodrome u Tivtu i Podgorici, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore. Riječ je o elevatorima, tačnije mobilnim transporterima za ukrcaj i istovar prtljaga i tereta.

Dan

Država nije vlasnik nijednog rudnika

Nekadaje država bila vlasnik pet rudnika, a danas ima samo trećinu udjela u Rudniku uglja. Ostali su prešli u privatno vlasništvo Rudnik Boksita, Šuplja stijena, Brskovo i Rudnik mrkog uglja. Sa vlasništvom u ruke privatnikaje prešao i profit. Najbolji ili najgori primjer za to je Rudnik boksita. Prije dvije godine imovinu Boksita je preuzeo biznismen Veselin Pejović za 5,4 miliona, a prošle i pretprošle godine je imao čistu zaradu od 11,5 miliona eura…

Spriječiti izvlačenje novca iz budžeta

Odluka Privrednog suda o prigovoru Elektroprivrede (EPCG) u vezi sa kupovinom Rudnika uglja Pljevlja (RUP) mora biti isključivo u javnom interesu i zasnivati se na realnim i pouzdanim informacijama, kazao je zamjenik izvršnog direktora Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Dejan Milovac.

Prezentacija IPARD javnog poziva za preradu

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja predstaviće danas IPARD javni poziv za preradu poljoprivrednim proizvođačima sa područja Bijelog Polja i Berana, kao i okolnih manjih opština na sjeveru. Iz ministarstva su saopštili da će poljoprivredni proizvođači biti u prilici da se detaljnije upoznaju sa mogućnostima podrške koju mogu ostvariti kroz javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda, kao i kriterijumima koje moraju da ispune, investicijama koje su im dostupne, i procedurama prijavljivanja, prikupljanja dokumentacije i načinom podnošenja zahtjeva.

Pobjeda

Tužilaštvu podnijeli 127 prijava

Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma od januara prošle godine do danas nadležnim državnim organima uputilaje 102 predmeta po osnovu sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca i 25 predmeta sa osnovom sumnje na finansiranje terorizma, kazao je u intervjuu Pobjedi v.d. direktora ove uprave Vesko Lekić.

Bolji napon za osam hiljada građana

Crnogorski elektrodistributivni sistem je pokrenuo realizaciju niza projekata koji će, nakon završetka, građanima Ulcinja obezbijediti kvalitetnije napajanje električnom energijom, naročito u periodu povećanja potrošnje tokom ljetnje sezone, saopštili su predstavnici kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *