Naslovne strane dnevnih novina za 12. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Most na Verigama neće biti na javnoj raspravi

Nacrt Državne studije lokacije “Sektor 20 i sektor 21 radi se samo za uski obalni prostor između Jadranske magistrale i mora koji se nalazi na teritoriji Opštine Tivat, od lokacije crkve Gospe od Anđela do potoka Seljanovo, i ne obuhvata most preko Veriga, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bolja kontrola trošenja novca

Protokol o saradnji, koji su u petak potpisali predstavnici Skupštine i Državne revizorske institucije (DRI), trebalo bi dodatno da doprinese kontroli trošenja sredstava državnog budžeta, zaduživanja i raspolaganja imovinom. Protokol su potpisali predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik Senata DRI Milan Dabović.

Mineralna voda Rada na tržištu od novembra

Proizvodnja u bjelopoljskoj fabrici vode “Bjelasica Rada” biće pokrenuta početkom novembra, a u njoj će biti zaposleno do 60 radnika, najavili su predstavnici kompanije Water Group koji su odnedavno novi vlasnici preduzeća.

Dan

Pobjeda

Ugovorili 250 miliona na 12 godina

Ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke za našu zemlju Emanuel Salinas potpisali su juče ugovor o finansijskom aranžmanu od 250 miliona eura, između Crne Gore i IBRD kao garanta i Kredit suise, OTP, CKB i Socijete ženeral banke kao aranžera i originalnih zajmodavaca.Ovaj kredit je podržan garancijom Svjetske banke. Rok otplate je 12 godina, grejs period četiri godine, a kamatna stopa 6-mjesečni Euribor + margina 2,95 odsto naveli su iz Ministarstva.

Marko Čanović: Javni poziv za građane u prvoj polovini juna

Javni poziv za građane koji žele da kupe stan u ovogodišnjem, trećem projektu ,,Hiljadu plus biće raspisan u prvoj polovini juna kazao je Pobjedi generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović. On ističe dajejuče završenjavni poziv za komercijalne banke i da sejoš čeka završetak javnog poziva za investitore i fizička i pravna lica ponuđače stambenih objekata.

Brajović: Zloupotrebe više nijesu moguće

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović kazao je juče da je Služba skupštine unaprijeđena tako da su sada onemogućene zloupotrebe poput onih koje je tokom revizije konstatovala DRI u 2016. kada je utvrđeno da nije razduženo 239 putnih naloga za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura.Brajović i predsjednik Senata DRI Milan Dabović juče su u Vili Gorica u Podgorici potpisali protokol o saradnji koji bi, kako je ocijenjeno, dodatno trebalo da doprinese kontroli trošenja sredstava državnog budžeta, zaduživanja i raspolaganja imovinom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *