Rekordna stopa rasta UNIQA-e na tržištima regiona

Austrijska osiguravajuća grupa UNIQA saopštila je u srijedu da je njeno poslovanje na tržištima srednje i istočne Evrope (CEE) zabilježilo prošle godine najvišu godišnju stopu rasta otkako je firma počela sa radom na tim tržištima.

Premijski prihod UNIQA International, grupacije koja ima filijale u 15 zemalja srednje i istočne Evrope, povećana je za 14,9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 1,6 mlrd eura u 2017, navodi firma u saopštenju.

“Očekujemo 5-6% godišnji rast premijskog prihoda u srednjoj i istočnoj Evropi u idućih nekoliko godina”, kazao je Wolfgang Kindl, predsjednik Uprave UNIQA International, navodi se u saopštenju.

Dobit iz poslovanja UNIQA-e u u CEE porasla je za 39,5 posto na 50,4 miliona eura u 2017. godini.

“Naše poslovanje u srednjoj i istočnoj Evropi podržava ne samo naš rast, nego utiče i na rast naših prihoda na svim tržištima. Kao rezultat toga, imamo jednostavnije i učinkovitije prodajne strukture, pa čak i uravnoteženiji portfolio proizvoda”, rekao je Kindl.

On je takođe napomenuo da UNIQA International stalno razmatra nove mogućnosti za akvizicije i saradnju u regiji centralne i istočne Evrope.

U srednjoj i istočnoj Evropi, UNIQA International posluje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj, kao i Ukrajini, Rusiji, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj.

Bankar.rs

Check Also

Kineska centralna banka najavljuje nve ekonomske podsticaje

Kineska centralna banka će preduzeti dalje korake kako bi podržala ekonomiju pogođenu koronavirusom, uključujući oslobađanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *