Plutajući bungalovi više nisu zanimljivi, Maldivi dobijaju prvu podvodnu vilu (video)

Plutajući bungalovi prošle godine bili su najčešći izbor turista kada su Maldivi u pitanju. Međutim, ovo turističko mjesto dobija novu atrakciju.

Do kraja ove godine na ostrvu Rangali biće otvorena prva podvodna vila na svijetu. Rezidencija će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana).

Objekat je dizajniran tako da se u potpunosti uklopa u podvodno okruženje omogućavajući gostima da budu dio podvodnog svijeta.

“Vođeni inpsiracijom, u želji da omogućimo inovativna iskustva turistima, prva podvodna rezidencija na svijetu pruža gostima mogućnost da istraže Maldive iz jedne potpuno nove perspektive ispod površine mora”, ističe direktor kompanije Crown, glavni arhitekta i dizajner Murake Ahmed Salim.

Objekat se sastoji iz dva nivoa, jedan iznad površine mora i jedan ispod površine. Podvodni nivo opremljen je spavaćom sobom sa velikim krevetom, dnevnim boravkom, kupatilom i spiralnim stepenicama koje vode do gornjeg nivoa.

Gornji nivo se satoji iz dvokrevetne sobe, kupatila, teretane, sobe za batlera, privatnih bezbjednosnih prostorija, zajedničkog dnevnog boravka, kuhinje, bara, trpezatije i palube sa koje se može posmatrati zalazak Sunca.

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *