Telenor objavio Izvještaj o društveno odgovornom poslovanju

Dodajte komentar

Projekti sa UNICEF-om i Crvenim krstom, posvećenost rodnoj ravnopravnosti i podrška osobama sa invaliditetom obilježili su društveno odgovorno poslovanje Telenora tokom 2017. godine i predstavljeni su u novom Izvještaju o održivom poslovanju kompanije, navodi se u saopštenju kompanije.

„Veoma smo ponosni na 15 projekata koje smo tokom prošle godine ostvarili u saradnji sa nevladinim organizacijama, pojedincima i institucijama. Za nas je naročito značajno partnerstvo sa UNICEF-om, sa kojim ćemo u naredne tri godine, kroz projekat “Digitalna pismenost za svako dijete“, najmlađe naučiti kako da koriste internet na bezbjedan način i steknu neophodne digitalne vještine. Društveno odgovorno poslovanje podrazumijeva i brigu o zaštiti životne sredine, pa je Telenor prošle godine sertifikovan po novoj verziji ISO standarda 14001. Stalno unapređujemo saradnju sa kompanijama sa kojima poslujemo, zato smo prošle godine potpisali više od 200 sporazuma o odgovornom poslovanju“, rekla je Sandra Štajner, generalna direktorka Telenora Crna Gora.

Tokom prošle godine, Telenor je realizovao projekte kojima je osobama sa invaliditetom omogućeno korišćenje naprednih digitalnih servisa, a pripadnici društveno ugroženih grupa edukovani su o upotrebi informacionih tehnologija. Osim ispunjenja najstrožih ekoloških standarda potvrđenog međunarodnim sertifikatom, Telenor je smanjio ukupnu potrošnju energije i reciklirao pola tone elektronskog i električnog otpada. Organizovano je i više humanitarrnih akcija, u kojima su učestvovali i zaposleni.

“Upravo o tim aktivnostima govore poglavlja u Izvještaju, čijim objavljivanjem Telenor želi da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja”, kazali su iz Telenora.

Cjelokupan tekst Izvještaja dostupan je na sajtu Telenora, www.telenor.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *