Nedjeljni pregled kriptovaluta

Dodajte komentar

Tokom proteklih nekoliko sedmica tržišta kriptovaluta su bila u zamahu i rastu. Kako su tržišta cvjetala, sve oči su usmjerene na cijenu bitcoin-a, pošto je ona prilično odlučujući faktor za pravac koji će uzeti altcoin-i. Bitcoin je doživio procvat, a vikend za nama je donio ubrzani porast, dok je valuta kucala na vrata granice od 9.000 dolara. Bitcoin cijena, tokom subote, porasla je sa 8.347 dolara na 8.997 dolara – ali subotu je zatvorio na 8.820 dolara. Valuta je bila u jakom uzlaznom trendu, koji se tokom dana povećao za šest postoTržišna kapitalizacija bitcoin-a porasla je sa 141 milijardi dolara na 150,5 milijardi dolara – rast od 8,5 milijardi dolara tokom trgovanja u subotu. Bitcoin, koji je počeo sedmicu u ponedjeljak 16. aprila sa 8.028,8 dolara, i cijelu nedelju je bio prilično stabilan i nije iskakao iz okvira od 8.000 dolara. Već u utorak beležio je mali rast i otvorio vrijednošću od 8.058 dolara. U srijedu je zabilježio blagi pad i otvorio vrijednošću od 8.011,4 dolara, dok je u četvrtak bitcoin otvorio vrednošću od 8.107,4 dolara, a u petak je iznosio 8.170,8 dolara. Međutim, trend rasta bio je snažan, jer je valuta prešla liniju otpora na 8.350 dolara – i porasla preko 8.500 dolara, te danas bitcoin započinje novu nedjelju i njegova vrijednost na otvaranju iznosi 8.889,8 dolara – sada je cilj 9.000 dolara, što je bliže nego ikada ranije!

Početkom aprila, cijena bitcoin-a pala je na 6.500 dolara i time udarila o dno, dok se do ovog trenutka trendovi nisu promenili, a rast na tržištu se borila za kontrolu sa padom – te su cijene počele da rastu. Sljedeća meta bitcoin-a je vjerovatno 10.000 dolara – što bi predstavljalo veliki podsticaj kredibilitetu koji je izgubila valuta u prošlom finansijskom kvartalu – pada sa 19.500 dolara na 6.500 dolara. Oporavak je počeo i možda bude potrebno čak i nekoliko mjeseci prije nego što valuta ponovo dostigne nivoe iz decembra 2017. godine! Investitori nastavljaju da ulažu u bitcoin-e, naročito institucionalni investitori – koji ulažu u obliku hedž fondova i investicionih fondova. Mnogi stručnjaci vjeruju da su svi industrijski giganti spremni da pomognu cijeni bitcoin-a na godišnjem nivou, piše Cryptocrimson.

Na platformi Coindeska cijena bitcoina se danas vrtjela oko 8.900 dolara.

Ethereum je jedno od najvećih i najdominantnijih imena kada je u pitanu tržište kriptovaluta. Valuta trenutno zauzima drugu poziciju na listi najviših kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. Cijena ethereum-a nastavlja da raste sa ovim nedavnim snažnim momentom koji pomaže da se valuta stabilizuje preko nivoa od 500 dolara. Cijena ethereum-a u jednom trenutku dostigla je visinu od 1.400 dolara. Međutim, valuta je od tada bila u značajnom trendu opadanja – što je dovelo do niskih cijena od ispod 400 dolara u prvom kvartalu 2018. godine. April je bio optimističan trenutak za trgovce ethereum-a, jer valuta sada pokazuje znake života.

Ethereum je pratio svog starijeg brata po vrijednosti i nije iskako iz svog okvira od 500 dolara. Počeo je sedmicu sa 510,58 dolara, a u utorak vrijednost je iznosila 510,12 dolara, dok je već u srijedu otvorio sa 511 dolara. U četvrtak je zabilježio rast i otvorio sa 515,30 dolara, da bi u petak nastavio i otvorio sa 531,02 dolara. Etereum-ov cijenovni opseg prošle nedjelje je bio monumentalan – kako to ukazuje tržišna kapitalizacija, koja je na početku nedjelje iznosila je 49,4 milijardi dolara, a zatvorila je nedjelju na 60,5 milijardi dolara – rast od 10 milijardi dolara tokom nedelje! Cijena ethereuma u ​​subotu je konačno prešla cijenu od 600 dolara. Ovo je bio veoma i dugo očekivani nivo – i nastavlja se rast cijena valute. Tokom subote cijena ethereum-a porasla je sa 564 dolara na 611 dolara. Najviša tačka dana je došla kada je cijena ethereum-a došla do 618 dolara. Tržišna kapitalizacija valute porasla je sa 55,8 milijardi dolara na 60,5 milijardi dolara u toku dana. Danas ethereum započinje novu nedjelju i iznosi 613 dolara. Stručnjaci na tržištu tvrde da će se taj rast cijena nastaviti. Možda postoji malo povlačenje na oko 630 do 635 dolara – ali to ne bi trebalo da zaustavi rast. Za dugoročne investitore ethereum-a, sljedeći idealan glavni cilj valute trebalo bi da bude 750 dolara u narednih nekoliko nedjelja, piše Cryptocrimson.

Pogledajte vrijednost vodećih kriptovaluta:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *