Naslovne strane dnevnih novina za 23. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Staćemo na kraj falsifikovanju sudskih odluka 

Privredni sud će javnim izvršiteljima na njihov zahtjev, a radi provjere da li se radi o presudama ovog suda, uvijek u najkraćem roku dostavljati informacije koje ne bi uticale na dužinu postupka, a znatno bi zaštitile pravna lica koja su na meti zloupotreba, kazao je u intervjuu Dnevnim novinama predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

Nastavljeni pozitivni trendovi

Pozitivan trend ekonomskih, finansijskih i fiskalnih parametara znači jačanje ekonomskog sistema, smatraju predstavnici crnogorske delegacije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB) i dodaju da se, u cilju održanja tog trenda moraju razmatrati i potencijalni rizici. Iako su rizici značajno nižeg nivoa, treba nastaviti sa aktivnostima koje su do sada dale dobre rezultate.

CEDIS gradi trafostanicu vrijednu dva miliona 

Izgradnja trafostanice 35/10 kilovolti “Novi Ulcinj”, čija je ukupna vrijednost oko dva miliona eura, omogućiće kvalitetnije napajanje strujom za 8.600 mještana te opštine. U tu cijenu, kako je saopšteno Dnevnim novinama iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), uključena je i gradnja tri 35 kilovoltnih i sedam 10 kilovoltnih kablovskih vodova.

Dan

Turci i Italijani najčešći kupci

Na crnogorskom tržištu se pojavio veliki broj turskih državljana koji kupuju nekretnine i ulažu u Crnu Goru, konstatovala je Sanja Radulović iz jedne od agencija za nekretnine. Veliki upliv, prema njenim riječima, dolazi od italijanskih kompanija, koje takođe ulažu u poslove.

Pažljivo razmatrati potencijalne rizike

Pozitivan trend svih ekonomskih, finansijskih i fiskalnih parametara nesporno znači jačanje ekonomskog sistema, ali da se, uz dalji rad na unapređenju sistema, moraju pažljivo razmatrati svi potencijalni rizici, ocjena je crnogorske delegacije, predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (CB) tokom drugog dana radnog boravka u Vašingtonu. Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su predstavnici crnogorske delegacije ocijenili da iako su rizici znatnog nižeg nivoa, treba nastaviti sa aktivnostima koje su u dosadašnjem periodu dale dobre rezultate, upravo u smislu tretiranja ključnih ranjivosti realne ekonomije, ali i fiskalne održivosti i finansijske stabilnosti.

Spremaju otkaze za 40 radnika

Broj radnika u nikšićkoj željezari “Toščelik uskoro će biti dodatno smanjen, a prema saznanjima “Dana, uprava je pripremila spisak sa imenima više od 40 radnika koji će ostati bez posla jer će biti proglašeni tehnološkim viškom. Kako smo uspjeli juče da saznamo, već danas na razgovor sa predstavnicima uprave tim povodom pozvano je desetak metalurga, među kojima su uglavnom stalni radnici nekadašnjeg industrijskog giganta.

Pobjeda

Lajtl: Zapadni Balkan mora doprinijeti razvoju Evrope

Privredne komore zemalja Zapadnog Balkana moraju da podstaknu razvoj međusobne trgovine i investicija, što je uz proces digitalizacije u regionu vrlo značajno na zaj edničkom evropskom putu, kazao je Kristof Lajtl, predsjednik asocijacije trgovinskih i industrijskih komora Evrope (Eurochambres).

U najavi najbolja sezona, hidroelektrane ostvarile rekordne rezultate

Podaci koje je Pobjeda dobila od Ministarstva turizma i održivog razvoja govore da će ova godina što se tiče turizma biti značajno uspješnija, te da se nastavlja trend rasta. Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prva dva mjeseca ove godine većaje za skoro 40 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, a iz Ministarstva ekonomije navode da je to prije svega rezultat izuzetno povoljne hidrološke situacije za rad hidroelektrana, kao i rada vjetroelektrane Krnovo i Termoelektrane Pljevlja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *