“Lufthansa” i “EasyJet” u borbi za aviokompaniju “Alitalia”

Njemački avioprevoznik “Lufthansa” pridružio se “EasyJetu” u interesovanju za kupovinu posrnulog italijanskog prevoznika “Alitalia”.

Iz “EasyJet”-a je saopšteno da su predali izmijenjenu ponudu za restrukturiranje kompanije “Alitalia” u sklopu konzorcijuma, odbijajući da ulaziti u pojedinosti.

Iz “Lufthanse” je saopšteno da su predali dokument sa idejama za “novu” kompaniju “Alitalia”. “Vidimo mogućnost daljih pregovora na toj osnovi”, rekao je portparol njemačkog avioprevoznika

Iz kompanije “Alitalia” navode da su dobili tri ponude. Njemačka kompanija je ranije isticala da ih zanima samo restrukturiran italijanski avioprevoznik.

Italijanska aviokompanija je prošle godine objavila insolventnost, i vlada od tada traži nove ulagače. Prodaja kasni zbog parlamentarnih izbora koji su održani u martu.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Bloomberg News izvijestio je da se “EasyJet” u ponudi za italijanskog prevoznika udružio sa investicionom kompanijom “Cerberus” i sa “Air France-KLM”-om. Naknadno je “Air France-KLM” demantovao taj izvještaj.

“Air France-KLM opovrgava da je zainteresovan za podnošenje ponude za aviokompaniju “Alitalia”, odgovorila je predstavnica francusko-holandske grupe putem elektronske pošte na upit da komentariše izvještaj.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.