Royal Bank of Scotland planira otvaranje posebne, isključivo digitalne banke

Dodajte komentar

Britanska Royal Bank of Scotland ima u planu otvarnje samostalne digitalne banke, saopštio je Sky News u ponedeljak. Ova banka bi funkcionisala kao mala app-banka, sa malim naknadama, koja targetira i preusmjerava tržišni udio tradicionalnih zajmodavaca.

Portparolka RBS-a odbila je da potvrdi ovu objavu Sky News-a, ali je rekla da je banka morala pokrenuti nove pristupe kako bi držala korak sa vremenom i brzim promjenama u industriji.

“Mi smo fokusirani na korišćenje automatizacije i tehnologije kako bismo pružili efikasnije bankarsko iskustvo koje bolje odražava način na koji se naši klijenti sada ponašaju”, rekla je portparolka.

Nova regulativa koja je namijenjena jačanju konkurencije u britanskom bankarstvu, rastu popularnosti finansijske tehnologije i smanjenju gužvi u filijalama, uvidjela je da zajmodavci sve više pažnju usmjeravaju na inovacije i digitalizaciju.

Lloyds Banking Group (LLOY.L) i RBS su u februaru pokrenule val investiranja u tehnologiju, nakon zatvaranja određenih svojih ogranaka i ranijom podjelom otkaza za određeni broj radnih mjesta, nastojeći da se prilagode promjenama i smanjenju troškova.

Sky News je naveo da su rukovodioci RBS-a bili priključeni projektu koji je u ranim fazama i ne mora da znači da će dovesti do toga da nova banka postane dio tržišta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *