Najpoznatiji svjetski zvriždač vjeruje u kriptovalute, ističe Zcash

Edward Snowden, koji je postao poznat po rayotkrivanju masivnog plana nadyiranja od strane Američke agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) u 2013. godini, izjavio je kako centralni nedostatak bitcoina nije u  ograničenjima iznosa transakcija, već u tzv “zajedničkoj javnoj knjizi” tj registru svih vlasnika i transakcija.

Obraćajući se publici putem web kamere na Blockstack događaju u Berlinu početkom marta, Snowden je prvi put dao publici svoje detaljne stavove o novoj tehnologiji. Dok se slaže da će “Bitcoin dugo trajati”, Snowden tvrdi da “ne vjeruje da će bitcoin trajati zauvijek”.

“Svi su fokusirani na ograničenja iznosa transakcijskih kao središnjeg nedostatka bitcoina”, rekao je, no “mnogo veća strukturna mana, dugotrajan nedostatak, je njegova javna knjiga”.

Govoreći o vlastitoj sklonosti ka kriptovalutama, rekao je ”zcash za mene je najzanimljiviji”.

“Kada govorimo o tome koje su kriptovalute zanimljive, već sam to rekao, a ja ću to ponoviti, zcash za mene je najzanimljiviji upravo sada, jer su njegova svojstva zaštite privatnosti uistinu jedinstvena, ali vidimo sve više i više projekata koji pokušavaju oponašati ovo i mislim da je to pozitivna stvar.

Prevod i obrada: Bankar.me

Check Also

Investitori u sedam hotela ulažu skoro 100 miliona

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je gradilišta u Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *