Francuska najavila tužbu protiv Googlea i Applea zbog ugovora koje nameću malim kompanijama

Francuska će podnijeti sudsku tužbu protiv Googlea i Applea zbog uslova ugovora, koje tehnološki giganti nameću malim kompanija i inženjerima, kazao je ministar finansija Bruno Le Maire.

U razgovoru za RTL Le Maire je kazao da je doznao da Google i Apple jednostrano nameću cijene i ostale ugovorne uslove informatičkim inženjerima.

“Zato ću podnijeti tužbu protiv Googlea i Applea pred trgovačkim sudom u Parizu vezano za štetne poslovne prakse”, najavio je francuski ministar.

“Koliko god moćni bili, Google i Apple ne bi smjeli da budu u poziciji da tretiraju naše nove kompanije i naše inženjere kako ih danas tretiraju”, dodao je.

Portparoli Apple Francea i Google Francea nisu odmah odgovorili na pozive i poruke Reutersa da komentarišu ministrovu najavu.

Le Maire je, takođe, rekao da očekuje od Evropske unije da do početka iduće godine zatvori rupe u sistemu oporezivanja, koje koriste Google, Apple, Facebook i Amazon kako bi smanjili poreske obaveze.

Brisel trenutno razmatra mjere poboljšanja sistema oporezivanja inostranih giganata, koji posluju na evropskim tržištima.

Check Also

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban

Privredna komora i Asocijacija menadžera Crne Gore organizovale su panel na temu „ePoslovanje: Šta je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *