Elena Kadija počasni član NLB tima

Dodajte komentar

Elena Kadija (8), pobjednica konkursa “NLB Crtaj, štedi i pobijedi” organizovanog povodom obilježavanja Nedjelje štednje, izabrana je za počasnog člana tima za raspodjelu sredstava za donacije NLB Banke.

Nakon što je nagradu osvojenu na konkursu usmjerila za liječenje bolesne djevojčice i osvojila srca crnogorskih građana, NLB Banka je Elenu Kadiju, zbog izuzetnog altruizma i pokazanog doborčinstva, izabrala za počasnog člana tima, koji je zadužen za definisanje smjernica za donatorske projekte i aktivnosti tokom 2018. godine. Elena je, svoje predloge usmjerila ka razvoju i poboljšanju uslova u svom gradu.

“Voljela bih da u mojoj školi djeca imaju salu za fizičko vaspitanje, umjesto obične učionice, koja nije opremljena adekvatnim inventarom za održavanje nastave. Takođe, voljela bih da se uredi školska biblioteka i učionica sa kompjuterima koji se stalno kvare.”, izjavila je Elena Kadija.

Da je Elena uticala na svoje sugrađane i vršnjake govori i to da su u njenoj školi organizovali akciju prikupljanja hrane za socijalno ugroženu porodicu, a Elena se nije zaustavila na jednom humanom djelu, već planira da i u budućnosti podržava različite humanitarne aktivnosti.

“Čast nam je što je Elena ove godine dio našeg tima i što nam je omogućila da sagledamo stvari iz drugog, dječijeg ugla. Ona je primjer svim vršnjacima ali i odraslima, jer iako ima samo osam godina shvata koliko je važno pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Elena nam je dala važne smjernice, koje ćemo slijediti kako bi upotpunili plan aktivnosti iz segmenta društveno odgovornog poslovanja.” izjavio je Martin Leberle, Glavni izvršni direktor NLB Banke.

“Donatorske aktivnosti u tekućoj godini biće usmjerene ka zdravstvenim ustanovama, školama i domu za stare, kao institucijama sistema koji doprinose poboljšanju kvaliteta života građana u svim njegovim fazama”, naveli su iz banke.

Elena Kadija je učenica OŠ “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja i pobjednica likovnog konkursa u organizaciji NLB Banke koji je trajao od 20. oktobra do 06. novembra 2017. godine. Kao pobjednica u kategoriji od 8 do 14 godina, osvojila je nagradu od 200 EUR, koju je donirala za liječenje djevojčice, kojoj je bila potrebna operacija

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *