Tri milijarde dolara za novo Svjetsko prvenstvo u tenisu

Dosadašnje nezvaničnom Svejtsko prvenstvo u tenisu biće značajno promijenjeno, nakon što su Međunarodna teniska federacija (ITF) i kompanija Kosmos dogovorile saradnju “tešku” tri milijarde dolara.

ITF je saopštila da će doći do velikih promjena u Dejvis kupu, objavivši da je dogovorena saradnja sa kompanijom Kosmos, s kojom je ugovor potpisan na 25 godina u vrijednosti od tri milijarde dolara.

Komisija ITF jednoglasno je odlučila usvojila predlog da kreira novi veliki turnir koji će se održavati na kraju godine Svjetsko ekipno prvenstvo u tenisu.

“Ovo je velika promjena za tenis i ITF. Naša komisija je podržala ambiciozni plan za budućnost Dejvis kupa. Naša vizija je da napravimo veliko finale na kraju sezone koje će biti festival tenisa i zabave. Na njemu će učestvovati najbolji teniseri koji će predstavljati svoje nacije i koji će odlučivati o šampionu Dejvis kupa”, rekao je predsednik ITF Dejvid Hagerti.

On je naveo da je već nekoliko gradova zainteresovano za održavanje Svjetskog prvenstva, koje bi trebalo da se igra od naredne godine.

Osnivač i predsjednik investicione grupe je fudbaler Barselone Đerar Pike, a kompaniju je podržao izvršni direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani.

Njihovim ulaganjem značajno će biti uvećan nagradni fond takmičenja, ali i ulaganje u razvoj tenisa i ljudskih resursa.

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.