Uber u Hrvatskoj posluje nezakonito

Dodajte komentar

Vozači Ubera u Hrvatskoj pružaju usluge taksi prevoza, ali bez potrebnih licenci, što je nezakonito. To je utvrdila odavno inspekcija drumskog saobraćaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dok se iz Ubera brane da njihovi vozači pružaju usluge najma vozača s vozilom i da to nije taksi prevoz pa im za to onda i ne trebaju licencije.

No prekršajni sudovi ipak su potvrdili da Uber obavlja taksi prevoz u Hrvatskoj nezakonito. Visoki prekršajni sud u Zagrebu u svojim presudama, koje Večernji list ima u posjedu, odbio je žalbe Uberovih vozača na prvostepene presude Prekršajnog suda u Splitu koji ih je proglasio krivim za nezakonito pružanje taksi usluga i odredio im novčane kazne. U jednom je slučaju kompanija kažnjena s 10.000 kuna, a odgovorna osoba u njoj s 1800 kuna, dok je u drugom slučaju dobila globu od 25.000 kuna, a odgovorna osoba mora platiti kaznu od 20.000 kuna.

Obrazloženje presude Visoki prekršajni sud u svojim presudama tako navodi da oni neosnovano poriču da su obavljali autotaksi prevoz pogrešno insistirajući na tome da se radilo o posebnom prevozu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *