Kanadska berza pokreće platfomu za finansiranje tokena

Kanadska berza hartija od vrijednosti (CSE) najavila je 13. februara da će uskoro pokrenuti platformu za kliring na bazi itirijum (ETH) blokčeina koji omogućava kompanijama prikupljanje kapitala sa tokenizovanim hartijama od vrijednosti.

Prema najavama CSE-a, kompanije koje koriste platformu temeljenu na blokčeinu mogu izdavati “Security Token Offerings“ (STO) investitorima kao sredstvo za prikupljanje kapitala. Oni koji emituju tokene preko platforme CSE će “biti podložni putpunom regulisanju od strane važećih komisija za hartije od vrijednosti”.

U saopštenju se navodi da će platforma imati koristi i za “velike, kredibilne kompanije”, kao i za “početnike” koji po prvi put traže pristup tržištima kapitala.

U saradnji sa novom platformom, CSE je potpisao “Memorandum razumijevanja” sa Kabuni Technologies, platformom za proizvodnju zasnovanu na blokčeinu koja prati 3D štampane proizvode. Kabuni mora najprije podnijeti prospekt britanskoj Komisiji za hartije od vrijednosti (BSCE), ako bude odobrena, emisija STO-a od strane Kabunia bi “značilo da je prvi put tokenizovana hartija od vrijednosti u ponudi na priznatoj berzi hartija od vrijednosti”.

Predsedavajući američke Komisije za hartije od vrijednosti Džej Klejton ponovio je prošle nedelje na saslušanju u Senatu da svaki ICO token koji je SEC prepoznao kao hartiju od vrijednosti mora biti registrovan u SEC-u, ukoliko se on nudi američkim investitorima. Klejton je to izjavio i u decembru 2017. godine, uz napomenu da se od tada još nijedan ICO nije uspješno registrovao kod SEC-a.

Kodak planira da pokrene regulisani ICO i da ga ponudi američkim investitorima kao tokenizovane hartije od vrijednosti koje su u skladu sa zakonima SAD.

Ekonomski.net

Check Also

Božo Mihailović izabran za predsjednika Odbora direktora Plantaža

U  skladu sa odredbama Statuta održana je konstitutivna sjednica  Odbora direktora,  na kojoj je za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *