Prihodi Ubera porasli 12 posto, gubitak smanjen na 1,1 mlrd dolara

Američka kompanija Uber Technologies zabilježila je u posljednjem tromjesečju 2017. rast prihoda za 12 posto u odnosu na prethodni kvartal, pri čemu je njen gubitak znatno smanjen.

Ta kompanija za posredovanje u uslugama prevoza, sa sjedištem u Silicijumskoj dolini, u četvrtom tromjesečju prošle godine poslovala je s gubitkom od 1,1 milijardu dolara, dok je u prethodnom kvartalu gubitak iznosio 1,46 milijardi dolara, kazao je u utorak Reutersu izvor upoznat sa situacijom.

Kao privatna kompanija, Uber nije dužan javno da objavljuje finansijske izvještaje ali prošle je godine počeo da daje uvid u svoje finansijsike podatke otkrivajući određene pojedinosti.

Neto prihodi kompanije skočili su u proteklom tromjesečju za 11,8 posto u odnosu na prethodni kvartal, na 2,2 milijarde dolara, dok su bruto prihodi od narudžbi porasli 14 posto, na 11 milijardi dolara, doznaje se od izvora.

Uber je već dulje vrijeme suočen s brojnim skandalima zbog neprimjerenog ponašanja pojedinih vozača Ubera, zataškavanja velikog hakerskog napada prošle godine kojem su bili izloženi podaci 57 miliona korisnika širom svijeta, a ta je kompanija suočena i sa zakonskim problemima te regulatornim ograničenjima širom svijeta.

Check Also

Potpisan protokol o izmjeni Zakona o fiskalizaciji: Advokati na poslu od ponedjeljka

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potpisao je protokol o saradnji za izmjenu Zakona o fiskalizacijisa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *