5 najboljih restorana u svijetu

Dodajte komentar

Njujork, Modena, Lima… Ako se ikada budete našli u ovim mjestima, nemojte propustiti da posjetite sljedeće restorane, jer su uvršteni u listu najboljih restorana na svijetu.

“Eleven Madison Park” NEW YORK, USA

Ono što ga čini posebnim:

To je savršeno partnerstvo izvanrednog gostoprimstva i izvrsne hrane u ikoničnom okruženju u Njujorku, što čini Eleven Madison Park najpopularnijim restoranom u svijetu. Madison Park zatvoren je zbog renoviranja u junu 2017. godine, a ponovo je otvoren u septembru, i to novom kuhinjom i renoviranom trpezarijom.

“Osteria Francescana” MODENA, ITALY

Ono što ga čini posebnim:

Osteria Francescana je dragulj u italijanskoj gastronomiji koja je prošle godine ušla u Top 50 najboljih restorana u svijetu, u rukama talentovanog šefa kuhinje Massimo Botture. Na Botturine kreacije snažno utiču umjetnost i muzika (posebno džez), a prostor za trpezariju čine tri elegantne sobe koje su ukrašene savremenim umjetničkim djelima.

“El Celler de Can Roca” GIRONA, SPAIN

Jedan od najboljih restorana na svijetu? Bez sumnje. El Celler de Can Roca se nalazi u srednjovjekovnom gradu Girona u Kataloniji, na sjeveru Španije. Prije jedne decenije, porodica Roca preselila je restoran odmah pored puta od svoje prvobitne lokacije do svoje trenutne lokacije – zračnog, namjenskog savremenog prostora kompletnog sa ogromnom kuhinjom.

Porodična dinamika:

Tri brata koja posjeduju i upravljaju restoranom su svjetski lideri u svojim oblastima – Joan kao kuvar, Josep kao somelier i Jordi kao patisier – tako da je njihova kombinacija kreativnosti snaga koja se vidi. Posljednjih godina, ekipa je zatvorila restoran tokom avgusta da bi započela godišnje izlete u Južnu Ameriku, Tursku, SAD i Hong Kong, kako bi proširila svoja kolektivna kulinarska iskustva.

“Mirazur” MENTON, FRANCE

Ono što ga čini posebnim:

Mirazur je na fantastičnoj lokaciji na francuskoj strani Riviere, samo malo udaljen od italijanske granice, idilično mesto za uživanje u hrani kvalifikovanog kuvara Mauro Colagreca, koji crpi inspiraciju iz svog argentinsko-italijanskog nasljeđa kao i lokalni francuski region. Colagreco je u Francuskoj skoro 20 godina i nedavno je proslavio desetogodišnjicu Mirazura. Takođe posjeduje Grand Coeur, brasserie i restoran u Parizu.

“Central” LIMA, PERU

Central je, u svoje tri godine kao najbolji restoran u Latinskoj Americi, bio važan za transformaciju Lime u jednu destinaciju za obilazak svijeta, dok je šef Virgilio Martinez vodio novu generaciju  kuvara. Martinez posjeduje Lima i Lima Floral u Londonu i radi na raznim novim konceptima sa svojom suprugom i glavnom kuvaricom Pia Leon, uključujući i restoran u Kusku koji će se voditi u saradnji sa Mater Inicijativom. Martinez se takođe pojavio u seriji Chef’s Table 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *