Luciano Benetton postaje predsjednik svoje kompanije u 82. godini života

Sa 82. godine godine, italijanski preduzetnik Luciano Benetton ponovo preuzima kontrolu nad svojom modnom grupom. Nadzorni odbor sjevernoitalijanske kompanije ga je postavio za predsjednika Uprave umjesto menadžera Francesca Gorija. Gori ostaje aktivan kao član Nadzornog odbora, saopštio je Benetton u srijedu.

Luciano Benetton je odlučio da ponovo preuzme glavnu funkciju u svojoj grupi, nakon što ju je napustio 2012. godine i prepustio rukovođenje drugim menadžerima. Rezultati su duboko razočarali modnog preduzetnika.

Modna grupa Benetton je nedavno preživjela teška vremena. Prije više od godinu dana, Alessandro Benetton, sin Luciana Benettona, odstupio je iz Uprave kompanije jer nije odobrila planove restrukturiranja za modnu kompaniju koju je promovisao njegov ujak Gilberto. U kompaniji je ukinuto nekoliko stotina radnih mesta, što je osnažilo konkurenciju tekstilnog giganta, kao što su Zara i H&M.

“U 2008. godini, ostavio sam kompaniju sa 155 miliona eura sredstava, a u 2016. godini prijavljeni su gubici od 81 milion eura u 2016. godini. Ova godina će biti još gora, za mene je to nepodnošljiv bol, pa se vraćam sa sestrom Đulijanom, koja je počela proizvoditi džempere u starosti od 80 godina”, rekao je preduzetnik u intervjuu za rimski dnevni list La Repubblica u novembru.

Nedavno je modna grupa počela sa restrukturiranjem evropskog biznisa sa fokusom na racionalizaciju međunarodne maloprodajne mreže. Porodica Benetton takođe je uključena u infrastrukturnu kompaniju Atlantia i servisnu kompaniju Autogrill.

Check Also

Flynas od 1. jula počinje sa letovima na relaciji Rijad-Podgorica

Saudijska niskobudžetna aviokompanija Flynas počinje od 1. jula sa letovima na relaciji Rijad-Podgorica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.