Naslovne strane dnevnih novina za 16. januar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Založio Mediteran za još 6 miliona

Gazdovanje elitnim bečićkim hotelom Mediteran ubuduće će vršiti podgorička kompanija Spencer&Hill, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, koji ga je odmah nakon knjiženja založio za novi kredit od šest miliona.

Nema postupka za Bradavac

Državni tužilac Petar Kapuci odbacio je pritužbu predstavnika NVO Perućica Milana Kastratovića i Milana Kočanovića kojom su tražili preispitivanje rješenja specijalne tužiteljice Tatjane žižić, koja je sredinom novembra odbacila krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Andrije vica Srđana Mašovića, bivšeg ministra ekonomije Vladimira Kavarića i više državnih funkcionera.

Nismo dobile i do četiri plate

Bivše radnice firme Laser Bled Jojvanka Mišković i Sanida Kijamet reagovale su, u ime grupe bivših radnika tog preduzeća, na izjavu direktorice Sabrije Čekić Novović objavljenu u “Vijestima” 28. decembra u tekstu “Gazda nestao i promijenio ime”.

Dnevne novine

Regionalni vodovod omogućio dolazak investitora

Od 2006. godine u realizaciju završenih projekata vezanih za vodosnabdijevanje u Crnoj Gori, uloženo je više od 250 miliona eura, od čega za nastavak izgradnje regionalnog vodovodnog sistema oko 82 miliona, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

UKLJUČIĆEMO SE U PROIZVODNJU STRUJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA

Jugopetrol će se tokom ove godine aktivno uključiti i pokušati da ocijeni potencijal Crne Gore u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, jer je to oblast u koju smo zainteresovani da ulažemo, saopštio je Dnevnim novinama izvršni direktor kompanije Antonis Semelidis.

Štrajk radnika Queen-a

Radnici hotela Queen of Montenegro, njih 32, okupiće se danas u Budvi, kako bi od poslodavca tražili rješenje statusa i isplatu decembarske zarade. Okupljanje je zakazano za 11 sati ispred hotela Adria, gdje je smještena uprava Queen of Montenegro. Zaposleni su nakon zatvaranja hotela poslati kući 1. novembra, uz obrazloženje menadžmenta da nemaju gdje da ih zaposle”.

Dan

Preselili u Mol of Montenegro

Ekspozitura Adiko banke, koja se nalazila u Ulici bratstva i jedinstva, od juče je smještena u tržnom centru Mol of Montenegro u Podgorici. Uz prednosti lokacije, kako su naveli iz banke, novootvorena ekspozitura će biti dostupna klijentima svakog dana i to sa produženim radnim vremenom, od devet do 21 sat od ponedjeljka do subote, a do 17 sati nedjeljom.

Od gorostasa do jeftine destinacije

Poražavajuće je slušati partijske kadrove, promovisane u turističke poslanike, kako obećavaju Ulcinju status turističke metropole a nisu znali sačuvati ni ono što su im drugi ostavili, a još je sablasnije slušati domaće političare koji pričaju o razvoju turizma a devastirali su i prostor i infrastrukturu ili ih nisu sačuvali od devastacije, ocijenio je predstavnik turističke i privredne politike ulcinjskog odbora GP URA Boris Marđonović.

Povećanje PDV-a će oslabiti turizam

Povećanje stope poreza na dodatu vrijednost sa 19 na 21 odsto negativno će uticati na turizam i prihode hotelijera i ugostitelja, koji će biti primorani da podignu cijene svojih usluga. To će, posledično, uticati na konkurentnost naše ponude, tvrde sagovornici “Dana”.

Pobjeda

Strahuje da će poslanici izmijeniti novi zakon o radu

Neformalna ekonomija predstavlja veliki problem kako za Crnu Goru tako i za zemlje regiona, ali i za mnoge ekonomije u svijetu. Teško je boriti se protiv neformalne ekonomije i to treba da bude prioritet Vlade kazala je za Pobjedu generalna sekretarka Unije poslodavaca Suzana Radulović i dodala daje uslov za efikasnu borbu poznavanje korijena problema.

Arapi kupili 49 odsto vjetroelektrane Krnovo

Kompanija Masdar iz Abu Dabija potpisalaje sporazum sa francuskom kompanijom Akuo Energy o kupovini 49 odsto akcija vjetroelektrane Krnovo. Sporazum su potpisali Niall Hannigan, finansijski direktor Masdara i Eric Scotto, izvršni direktor Akuo Energy prvog dana Nedjelje energetske održivosti, koja se u Abu Dabiju održava od 14. do 20. januara.

Nijesu otkrili veze sa teroristima

Banke i mikrokreditne finansijske institucije ne sarađuju sa fizičkim licima, niti entitetima koji su označeni kao teroristi ili terorističke organizacije, rečenoje Pobjedi iz Centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *