Iz Trenda najavili prodaju Titeksa

Društvo “Butterfly finanace” koje upravlja Zatvorenom investicionim fondom Trend proširilo je dnevni red predstojeće vanredne skupštine akcionara fonda zakazane za 17. januar i predložilo akcionarima da se odobri prodaja svih njihovih akcija (61,6 odsto) u PLC Morača (bivši Titeks) po cijeni ne nižoj od dva eura, a zemljište fonda u zaleđu ulcinjske plaže da se unese kao kapital u preduzeće HTP Korali iz Sutomora.

Kako saznaju “Vijesti” nezvanično, obavljanje ove dvije transakcije su moguće samo uvertira za predstojeću likvidaciju Zatvorenog investicionog fonda Trend, u narednom periodu.

Prostor bivšeg Titeksa obuhvata oko 120 hiljada kvadrata, a za njega je prošle godine počela izrada urbanističkog plana koji predviđa izgradnju stambenih zgrada.

U katastru je upisano da je vlasnik zemljišta glavni grad, a da je sadašnji PLC Morača samo korisnik. Iz kompanije su ranije od Savjeta za privatizaciju tražili potvrdu da je zemljište bilo dio procjene imovine kompanije u trenutku masovne vaučerske privatizacije, a ako je dobiju moći će zemljište da uknjiže na sebe.

ZIF Trend, od posljednjeg kvartala prošle godine, dvotrećinski gazduje građevinska kompanija Zetagradnja, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića, sa više povezanih lica sa kojima je potpisala Ugovor o zajedničkom djelovanju i koji imaju ukupno 127,6 miliona ili 66,81 odsto akcija.

(Više o ovome u Vijestima)

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.