Sastanak Guvernera Žugića sa predstavnicima OTP grupe i Crnogorske komercijalne banke

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa potpredsjednikom OTP grupe, Laszlom Wolfom i glavnim izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke Palom Kovacsem.

Wolf i Kovacs upoznali su guvernera sa rezultatima poslovanja OTP grupacije i Crnogorske komercijalne banke tokom 2017. godine, kao i sa daljim poslovnim planovima.

Konstatovano je da CKB funkcioniše stabilno, da je dobro kapitalizovana, profitabilna i visoko likvidna banka, te da su i ostali parametri poslovanja pozitivni. Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim rezultatima i istakao da se CKB izdvaja kao jedan od lidera na bankarskom tržištu Crne Gore.

Potpredsjednik Wolf je saopštio da je vidljivo jačanje stabilnosti i sigurnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori, čemu doprinose aktivnosti CBCG na unapređenju regulatornog okvira.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na planu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i finansijske stabilnosti, te pružanja doprinosa dinamiziranju privrednog rasta.

Check Also

Kineska centralna banka najavljuje nve ekonomske podsticaje

Kineska centralna banka će preduzeti dalje korake kako bi podržala ekonomiju pogođenu koronavirusom, uključujući oslobađanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *