Sastanak Guvernera Žugića sa predstavnicima OTP grupe i Crnogorske komercijalne banke

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa potpredsjednikom OTP grupe, Laszlom Wolfom i glavnim izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke Palom Kovacsem.

Wolf i Kovacs upoznali su guvernera sa rezultatima poslovanja OTP grupacije i Crnogorske komercijalne banke tokom 2017. godine, kao i sa daljim poslovnim planovima.

Konstatovano je da CKB funkcioniše stabilno, da je dobro kapitalizovana, profitabilna i visoko likvidna banka, te da su i ostali parametri poslovanja pozitivni. Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim rezultatima i istakao da se CKB izdvaja kao jedan od lidera na bankarskom tržištu Crne Gore.

Potpredsjednik Wolf je saopštio da je vidljivo jačanje stabilnosti i sigurnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori, čemu doprinose aktivnosti CBCG na unapređenju regulatornog okvira.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na planu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i finansijske stabilnosti, te pružanja doprinosa dinamiziranju privrednog rasta.

Check Also

Objavljen spisak uparenih pripravnika i poslodavaca za 2019. godinu

Na portalu eUprave izašao je spisak pripravnika  koji su dobili mogućnost za učešće u Programu stručnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *