Air Albania planira letove prema gradovima u bivšoj Jugoslaviji

Dodajte komentar

Air Albania, novi albanski nacionalni avioprevoznik koji bi trebalo da počne sa prvim letovima sljedeće godine uz podršku Turkish Airlines-a, planira u početku da uspostavi linije iz Tirane prema nekoliko gradova u bivšoj Jugoslaviji.

Albanski premijer Edi Rama, koji je lično bio uključen u uspostavljanje ove aviokompanije, najavio je da će letovi iz Tirane biti pokrenuti ka Podgorici, Prištini, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu, prenio je portal Ex-Yu Aviation News.

Kada je u pitanju region, albanski glavni grad već je povezan sa 10 sedmičnih letova Adria Airways-a ka Ljubljani i šest sedmičnih letova kompanije Air Serbia ka Beogradu tokom zimske sezone. Albanija je uspješna destinacija za obje ove kompanije, te su letovi iz Tirane uvijek popunjeni, navodi portal.

Albanski premijer koji je ove nedjelje u Turskoj finalizovao detalje oko novog avioprevoznika kazao je da je Albanija imala cilj da uspostavi svoju aviokompaniju.

“Veoma sam zahvalan i predsjedniku Turske i izvršnom direktoru Tuskish Airlines-a što su nam pružili njihovu dragocjenu pomoć. Blizu smo finalizacije projekta i nadam se da će prvi letovi uskoro biti pokrenuti”, kazao je Rama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *