Samo jedna privatna švajcarska banka upravlja imovinom od 393 milijarde franaka

Švajcarska privatna banka “Julius Ber” saopštila da je vrijednost imovine povjerene na upravljanje toj banci dostigla rekordnih 393 milijarde franaka.

Privatna banka sa sjedištem u Cirihu pripisuje taj rast značajnom neto prilivu, kontinuiranom pozitivnom tržišnom poslovanju i snažnijem euru u odnosu na franak.

„Zamah je bio posebno snažan na tržištima u nastajanju i u azijsko-pacifičkoj regiji“, objavio je u saopštenju Julius Ber.

U julu ove godine banka je saopštila da je u prvoj polovini godine privukla najveći iznos nove imovine od imućnih klijenata od finansijske krize, prenosi Poslovni dnevnik.

Banka je prošle godine zaposlila više novih radnika, što im je omogućilo da povećaju broj klijenata i da privuku dodatni novac. Taj iznos je u privatnom bankarstvu pokazatelj buduće zarade.

U “Julius Beru”, takođe, navode da su dodatno poboljšali osnovni pokazatelj odnosa troškova i prihoda, približivši ga zacrtanom srednjoročnom nivou od 64 do 68 odsto.

Check Also

EK: Ukida se ekonomsko državljanstvo u CG, ali program nastavljaju Makedonija i Albanija

Crnogorski program davanja državljanstva investitorima postepeno će biti ukinut zbog zabrinutosti Evropske unije (EU), navodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.