Hotel Palas

Budvanska rivijera sprema novu procjenu kapitala

Hotelska grupa Budvanska rivijera radi elaborat o novoj procjeni vrijednosti kapitala za potrebe privatizacije i pronalaženja adekvatnog modela restrukturiranja, rečeno je Vijestima iz te hotelske grupacije.

Budvanska rivijera je za deset mjeseci imala promet od 20 miliona eura što je, kako su kazali, više u odnosu na uporedni godišnji period.

“Već u pripremnom dijelu za ovogodišnju turističku sezonu prema interesovanju turoperatora i naznakama sa pojednih emitivnih turističkih tržišta bilo je izvjesno da će ova turistička godina u samoj završnici imati pozitivne rezultate turističkog prometa, koji prevazilaze rekordne brojke od prošle godine. Za deset mjeseci ostvareno je iznad 460 hiljada noćenja, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za devet odsto”, kazali su u Budvanskoj rivijeri.

Dodaju da su turisti iz zemalja Zapadne Evrope ostvarili povećanje prometa za 18 odsto. Najveće je učešće tržišta Francuske i u ukupnom broju noćenja EU učestvuje sa blizu 40 odsto. Značajno povećanje broja gostiju zabilježeno je i sa
tržišta Skandinavije.

“Ponuda, kvalitet usluge i usklađenost sa svjetskim turističkim normama proizveli su povratak emi-tivne zone Sjeverne Evrope koja može biti ključna za crnogorski turizam i za kvalitet naredni turističkih godina. To su tržišta čija realizacija aranžmana doprinosi produženoj turističkoj sezoni, a sa druge strane održava se kontinuitet u kvalitetom konkurentom servisu gostiju koji je već prepoznala stručna turistička javnost i koji nas je pozi-cionirao na mapi destina-cija za koju je interesovanje u stalnom porastu”, objasnili su iz hotelske grupe.

Oni ocjenjuju da povratak zapadnoevropskog i tržišta sjeverne Evrope crnogorskoj turističkoj destinaciji vraća turistički ugled i svrstava je u sam vrh turističke ponude Mediterana i Evrope.

Rekordni pokazatelji rezultata ovogodišnje turističke sezone, kako su kazah u Budvanskoj rivijeri, su za deset mjeseci povećanja prihoda od aranžmana za 25 odsto, dok su prihodi od vanpansiona uvećani za 19 odsto.

“Svi ovi rezultati dokazuju da je 2017. godina što se finansijskih rezultata tiče rekordna godina. Novina u konceptu rada, na zahtjev turističke tražnje i turoperatora je produženi rad hotela Palas koji tokom novembra i decembra mjeseca sa posebno osmišljenim wellness, romantičnim i porodičnim paket aranžmanima vrlo uspješno posluje u kasnom postsezonskom periodu”, istakli su u hotelskoj grupi Budvanska Rivijera

Očekuju otvaranje Cristal palasa
Iz Budvanske rivijere su kazali da gradnja hotelas Cristal palas, koji na zemlji hotelske grupe gradi kompanije Euromix trade još nije okončana.

“Za dalji razvoj turističke privrede Crne Gore jedan od osnovnih problema jeste nedostajući hotelski kapacitet visoke kategorije. Zato ulažemo napor da se u potpunosti realizuje izgradnja i stavi u funkciju hotela Cristal Palas u Petrovcu. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte dao je saglasnost na predloženi Anex kojim je prolongiran termin završetka radova do maja 2018. godine”, kazali su u Budvanskoj rivijeri.

Kako su objasnili, da bi se taj posao završio potrebno je sačekati da Investiciono-razvojni fond i Euromix Trade riješe pitanje kredita. Dodaju da eventualni nesporazum firme i IRF -a može usloviti narušavanje dinamike otvaranja hotela i njegovu punu funkciju za sledeću turističku sezonu.

Vijesti

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

2 KOMENTARI

  1. Sto se ne objavi procjena vrijednosti imovine Ulcinjske rivijere ?

  2. Ima da precijene dio imovine koji će država da uzme da bi Kole dobio ostatak za Dž. Svaka im čast kako su to smislili

Leave a Reply

Your email address will not be published.