Autobuska u Herceg Novom prodata za 370.000 eura

Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je za 370.000 eura jednoj privatnoj kompaniji, saznaju Dnevne novine.

Predsjednik odbora direktora Vektra Boke, u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, Milić Popović nije želio da precizira kojoj kompaniji je ona prodata.

“Autobuska stanica je prodata, putem javnog konkursa, drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je sprovedena u skladu sa Planom reorganizacije Vektra Boke”, rekao je Popović, dodajući da su na oglas za prodaju pristigle svega dvije ponude.

U toku nadmetanja, kako je objasnio, jedna kompanija je odustala od kupovine, čime je druga stekla uslove da bude izabrana.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, za DN je kazao da je ta lokalna samouprava htjela da kupi Autobusku stanicu, te da je planirala da uđe u tenderski proces, ali da se od toga odustalo zbog imovinskih sporova.

“Bez obzira na prodaju, lokalna uprava će raditi na tome da se izgradi nova Autobuska stanica, u skladu sa standardima”, rekao je Katić.

Na pitanje da li je prodato još objekata koji su u vlasništvu Vektra Boke, Milić Popović je kazao da je biznismenu Rajku Čelebiću prodat poslovni prostor od 68 kvadrata u centru grada, te da je nedavno u medijima objavljen treći oglas za prodaju preostale imovine.

Stečaj u kompaniji Vektra Boka uveden je u junu 2015, a Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije preduzeća.

Dnevne novine

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.