Profit Komercijalne banke iznad planiranog

Komercijalna banka (KMBN) je u prvih devet mjeseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabilježila dobitak prije oporezivanja u iznosu od 5 milijardi i 698 miliona RSD, odnosno oko 48 miliona eura, što je više od dobitka planiranog biznis planom i bolje od 1,7 milijardi RSD gubitka iz devet mjeseci 2016.

Očekuje se da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastaviti i do kraja godine, saopšeno je iz banke. Kada je u pitanju visina akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među najboljima na tržištu. Pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 27%, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Što se tiče visine štednih uloga, Komercijalna banka je dugogodišnji lider na srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena. Nivo štednje u banci na dan 30. septembra ove godine iznosio je više od 1,6 milijardi EUR.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim raspoloživim podacima, Komercijalna banka zauzima oko 12% srpskog bankarskog tržišta.

Check Also

Prezentacija programa prestižnog univerziteta SRH Berlin University of Applied Sciences

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice domaćin je brojnim prestižnim obrazovnim institucijama iz …

Leave a Reply

Your email address will not be published.