Naslovne strane dnevnih novina za 27. oktobar – Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Ukloniće terminale vlasnike obeštetiti

Ministar finansija Darko Rađunović najavio je da će iz ugostiteljskih objekata biti uldonjeni svi terminali za igre na sreću. Ustavni sud je 24. februara ove godine donio odluku kojom je ukinut dio Pravilnika za postavljanje terminala u ugostiteljskim objektima. Službeni list je odluku objavio 10. aprila, a terminali za koje su ranije izdata rješenja i dalje rade.

Smijenjena Đuranović

Predsjednik Privrednog suda i stečajni sudi ja za Rudnike boksita Blažo Jovanić smijenio je predsjednicu Odbora povjerilaca Boksita Draganu Đuranović, koja je zaštitnica imovinskih interesa države Crne Gore.

Dozvola za rad TE uz ograničenja

Termoelektrana (TE) bi mogla da bude prvo od tri sporna industrijska postrojenja koje će dobiti integrisanu dozvolu za rad, jer je to juče Agenciji za zaštitu životne sredine preporučila Vlada.

Dnevne novine

RAZRIJEŠENA ZAŠTITNICA IMOVINSKOPRAVNIH INTERESA CRNE GORE

Privredni sud razriješio je zaštitnicu imovinskopravnih interesa Crne Gore Draganu Đuranović dužnosti člana Odbora povjerilaca Rudnika boksita u stečaju, zbog opstrukcije stečajnog postupka koji se vodi u ovom preduzeću. Odluku o njenom razrješenju donio je u četvrtak predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, ocjenjujući da je Đuranovićeva postupala suprotno interesima povjerilaca, a time i države koju zastupa.

Britanci bi sve više da ulažu u Crnu Goru

Kompanije iz Velike Britanije sve više su zainteresovane da investiraju i posluju u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović, otvarajući Britansko-crnogorski poslovno i investicioni forum koji je počeo juče u Londonu. Na skupu, koji je organizovan u cilju stimulisanja britanskih kompanija da ulažu u našu zemlju i pokrenu biznis, okupili su se predstavnici crnogorske Vlade i privrednika, Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i više od 150 britanskih preduzeća.

Uvećali dobit 35 puta

Neto dobit HTP Vektra Boka na kraju trećeg kvartala bila je 56.700 eura, što je 35,5 puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Dan

Oštetio građane za 18 miliona eura

Advokati Vektre Jakić podiijeli su krivičnu prijavu protiv predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačić zbog, kako su naveli, zloupotrebe položaja. Iz te kompanije, čiji je vlasnik Dragan Brković, juče su reagovali na Đačićeve navode da opština ne može da izmiruje svoje obaveze zbog duga koji Vekra Jakić ima prema toj lokalnoj samoupravi.

Neizvjesna izgradnja drugog bloka

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja je neizvjesna, ocijenilo je poslanik Demosa Anka Vukićević. – Od toliko puta ponavljanog predizbornog obećanja o izgradnji drugog bloka, investicije vrijedne 340 miliona, stiglo se do one “možda bude, ali ne mora da znači kazala je u saopštenju Vukićević.

U plusu 56.700

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vektra Boka završilo je treći kvartap sa neto dobitkom od 56,7 hiljada eura, što je za skoro 36 puta više u odnosu na isti period prošle godine. Poslovni prihodi kompanije su za devet mjeseci porasli skoro sedam puta na 1,04 miliona eura, dok su rashodi porasli skoro šest i po puta na 980,3 hiljade eura, od čega se na tropžove zarada, njihovih naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 367,2 hiljade eura.

Pobjeda

Petričević i Brajović više neće biti direktori

Generalni direktori za upravljanje turističkom destinacijom i za turistički razvoj i standard Marko Petričević i Olivera Brajović neće više biti na tim funkcijama u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, javio je Portal Analitika. Iz tog resora Pobjedi su nezvanično potvrđeni ti navodi.

KAP plaća 38,9 eura po megavat-satu

Uniprom i Elektroprivreda potpisali su višegodišnji ugovor o isporuci električne energije za Kombinat aluminijuma, po cijeni od 38,9 eura po megavat-satu. Iz Uniproma navode da mjesečni račun za utrošenu električnu energiju iznosi oko 2,4 miliona eura.

Poslovni i investicioni forum u Londonu

Kompanije iz Velike Britanije su sve više zainteresovane za Crnu Goru, saopštio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović na Britansko-crnogorskom poslovnom i investicionom forumu koji je juče počeo u Londonu.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *