Naslovne strane dnevnih novina za 13. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Vratili jednu, ali nijesu drugu ratu

Montenegro erlajns je Trezoru uplatio prvu ratu, iz pozajmice od 2,3 miliona eura koje im je Vlada dala prije tri mjeseca, u iznosu od 95,5 hiljada eura, ali nije uplatilo drugu ratu zbog čega je Ministarstvo finansija u stalnoj komunikaciji sa tom kompanijom kako bi ubrzali plaćanje druge rate.

Savjet će imati i trećeg viceguvernera

Sjednica Skupštine na kojoj će se poslanici izjasniti o predlogu izmjena i dopuna Zakona o Centralnoj banci (CBCG) planirana je za početak naredne sedmice.

Ministarstvo turizma radi DUP za Maljevik

Vlada je juče dala saglasnost da ministar turizma Pavle Radulović sa Opštinom Bar potpiše sporazum o donošenju lokalnog planskog dokumenta za izradu Detaljnog urbanističkog plana “Maljevik u opštini Bar.

Dnevne novine

Opštine do 15. oktobra da traže saglasnost za deficit

Članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet juče su prihvatili Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, kojim će opštine, u slučaju da prekorače budžetski deficit, moći da traže i dobiju saglasnost od Ministarstva finansija do 15. oktobra, a ne do 31. marta, kako je to bio slučaj do sada.

CBCG radi na poboljšanju regulatornog okvira

Centralna banka (CBCG) je u prethodnom periodu intezivno radila na unapređenju regulatornog okvira, kojim se uređuju poslovanje banaka i određene finansijske usluge, saopštio je predstavnik vrhovne monetarne institucije Darko Bulatović.

NACRT ZAKONA O BUDŽETU ZA 2018. BIĆE POSLAT VLADI DO KRAJA MJESECA

Izrada Nacrta zakona o budžetu za iduću godinu je u toku i on će u naredne dvije sedmice biti dostavljen Vladi na razmatranje, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva finansija.

Dan

Umjesto članova Vlade, optužili upravnika

Podgorički Viši sud povrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv stečajnog upravnika Duvanskog kombinata (DKP) Veselina Raičevića, preduzeća Zetagradnja i nekadašnjeg direktora te kompanije Miloša Stojanovića zbog višemilionskih malverzacija prilikom kupoprodaje imovine DKP-a u stečaju za 13,2 miliona eura.

Za autoput potrebno novo zaduženje

Međunarodni monetarni fond (MMF) potvrdio je ono na šta je Građanski pokret URA odavno upozoravao, a odnosi se na to da je nastavak gradnje autoputa nemoguć putem novih zaduživanja, saopštio je potpredsjednik te partije Miloš Konatar.

Petlje nema u idejnom projektu

Petlje na Smokovcu nije bila sastavni dio idejnog projekta. Da je bila u tom slučaju bi cijena autoputa od Smokovca do Mateševa bila 850 miliona eura, kazao je profesor na Građevinskom fakultetu i predsjednik državne komisije za reviziju glavnog projekta prioritetne dionice Mladen Ulićević.

Pobjeda

Ispunili plan 60,9 odsto, a zaključke 93,8 odsto

Vlada je program rada iz trećeg kvartala realizovala sa 60,9 odsto. Zaključno sa septembrom ove godine programje realizovan 82,6 odsto, saopštenoje juče nakon sjednice. Dokumenti o realizaciji programa rada nijesu objavljeni na sajtu. Za razliku od programa rada ocijenjeno je da su zaključci Vlade za treći kvartal i objedinjeni zaključno sa septembrom realizovani 93,8 odsto.

Počeli pripremni radovi na Lastavici

Počeli su radovi na čišćenju i pripremi terena za rekonstrukciju i adaptaciju utvrđenja Mamula na ostrvu Lastavica, koje je na 49 godina zakupila švajcarska kompanija “Oraskom .

Odluka SO Budva je u nadležnosti Ustavnog suda

Ustavni sud je nadležan za odluku SO Budva o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerskog parka, kojom se suprotstavljaju izgradnji novih i proširivanju kapaciteta postojećih objekata, ocijenilo je Ministarstvo održivog razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *