Reklama koju niko ne voli (video)

Dodajte komentar

Postoje razne reklame. Zanimljive. Koje nas nasmiju do suza. Tužne. Koje nas rasplaču i ostave bez riječi. One koje pamtimo godinama nakon što prestanu da se prikazaju. A i onu što ne shvatamo o čemu se radi kada je pogledamo. Glumac koji se slatko smiješi, pa odmah zapamtimo i odemo da kupimo proizvod koji reklamira. Jer to je na kraju i poenta, zar ne? Da nam toliko privuče pažnju, da odmah otrčimo u prodavnicu i kupimo dati proizvod.

Međutim, nekada reklame mogu biti toliko glupe, da nas samo odbiju od kupovine. Kreatori reklama nisu ni svjesni koliko marketing može pogoršati kupovinu njihovog proizvoda. Jer da jesu, vjerovatno je ne bi ni napravili. Reklame koje pogoršavaju kupovinu, stvore mržnju bijes ili gađenje kod kupaca, bolje da nikada nisu ni napravljene.

Pogledajte u prilogu reklamu, i shvatite i sami. Šta je tu loše i šta ne valja. Da ste vi vlasnik firme, da li biste stvarno napravili ovakvu reklami?

Nevjerovatno koliko glupu reklamu smo našli. Koja BAŠ želi da vam pokaže čemu služi toalet papir i zašto su vlažne maramice bolje.

Uradili su je kreativci agencije Iris worldwide iz Brazila:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *