Prevoz tereta između CG i Bugarske od naredne godine bez dozvola

Dodajte komentar

Na sastanku Vlade Crne Gore i Bugarske, koji je održan u Sofiji, potpisan je Protokol i usaglašen tekst Nacrta sporazuma o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se uređuju odnosi u prevozu na savremen način i istim se olakšava protok robe i putnika i uklanja niz administrativnih barijera.

Iz Ministarstva ističistaći da su delegacije postigle dogovor da se od 01. januara 2018. godine, prevoz tereta u bilateralnom i tranzitnom međunarodnom drumskom saobraćaju između dvije zemlje obavlja bez dozvola.

“Sporazum predstavlja novi pravni i regulatorni okvir u ovoj oblasti i istovremeno je izraz suvereniteta dvije države u oblasti saobraćaja. Potpisivanje Sporazuma se očekuje naredne godine”, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj – Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Dalibor Milošević, a delegaciju Republike Bugarske izvršni direktor agencije „Automobilska administracija“ – Ministarstvo transporta, informacionih tehnologija i telekomunikacija, Krasimir Srebrov.

Saopšteno je i da izuzimanje bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta od sistema dozvola značajno je za prevoznike koji obavljaju međunarodni prevoz tereta i jedne i druge zemlje, imajući u vidu da se na ovaj način uklanja niz administrativnih barijera i samim tim olakšava obavljanje istog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *