Vektra Boka prodaje imovinu za 9,29 miliona eura

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 9,29 miliona eura.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona, gradski restoran za 562,5 hiljada, zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 hiljada i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Prodaje se i poslovni prostor Službe računovodstva za 220 hiljada, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera Njivice na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Svi zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 29. septembra.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Prikupljene ponude će formirana komisija nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o prikupljenim ponudama donijeće se najkasnije u roku od 15 dana od dana razmatranja.

Odbor direktora raspisao je krajem jula javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine Vektre Boke, po ukupnoj početnoj cijeni od 10,02 miliona eura. Ponuda je stigla za poslovni prostor Paradiso u Njegoševoj ulici, od preduzetnika Rajka Čelebića u visini od 251 hiljadu eura.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Plan reorganizacije izglasan je krajem 2015, ali ga je zbog žalbe OTP faktoringa u aprilu prošle godine poništio Apelacioni sud i vratio predmet na ponovni postupak.

Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Check Also

Top 10 najvećih kompanija u Indiji

Kada je Indija bila domaćin 13. samita BRICS-a u septembru 2021., bila je šesta po …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *