10 korisnih sajtova za koje možda niste čuli

Dodajte komentar

Čini se da na internetu možemo da pronađemo praktično sve. Frižider vam je poluprazan i ne znate šta da napravite od ostataka?

 Postoji sajt koji će vam predložiti recepte sa namirnicama koje imate. Pročitali biste neku knjigu koja nije previše dugačka, ima humora, ali je i tragična. Jedan sajt će za vas pronaći romane koji u potpunosti odgovaraju datim kriterijumima. A šta ako ne želite da radite ništa? E pa, postoji sajt i za to!

Pogledajte 10 predloga zanimljivih veb destinacija i zapamtite one koje su vama najviše korisne.

1. My Fridge Food

Imate samo neke namirnice u frižideru, ali niste sigurni kako možete da ih iskoristite za obrok. Ovaj sajt će vam pomoći u tome. Dovoljno je da iz njegovog menija izaberete hranu koja se nalazi u vašem frižideru, i on će vam momentalno izbaciti sve recepte koje možete s njom spremiti.

 2. Hemingway

Nazvana po čuvenom američkom piscu, ova aplikacija/sajt će vam pomoći da značajno unaprijedite svoj stil pisanja.

 3. Whichbook

Whichbook pruža književne preporuke, ali ne na osnovu tipičnih žanrovskih kriterijuma. Na ovom sajtu možete na primjer da tražite knjige koje su kratke, smiješne i nemaju scena seksa!

4. Muscle Wiki

Klikom na bilo koju grupu mišića ljudskog tijela na glavnoj strani ovog sajta, dobićete njihov kratak opis uz odgovarajuće vježbe (u pisanoj i animiranoj formi) koje treba da radite da bi ih ojačali.

5. Coolors

Bilo da dekorišete i krečite svoj stan ili radite kao dizajner, biće vam korisno da znate koje boje se najbolje uklapaju. Sajt Coolors će automatski ili uz vašu pomoć generisati najbolje šeme boja za vaš budući projekat.

Koliko kofeina je previše? Ovaj sajt će vam pružiti takvu informaciju na osnovu napitka/obroka koji izaberete i vaše težine.

7. Down For Everyone Or Just Me

Ako niste sigurni da li neki sajt ne radi samo vama, ili mu niko ne može pristupiti, ova interesantna aplikacija će vam otkriti tačan odgovor. Više nećete morati da gnjavite kolege da provjeravaju.

 8. Music Map

Music Map će napraviti mapu muzičkih izvođača sličnih onima koje ste unijeli na njihovom sajtu. Što su njihove preporuke fizički bliže vašim favoritima, to su izvođači sličniji.

Ime sajta kaže sve. Napravljen je uz pomoć Google Maps tehnologije, a korisnici ga redovno dopunjuju novim relevantnim informacijama.

Možda malo smiješno zvuči, ali ako vam je potreban predah od dnevnog haosa, posjetite ovaj sajt i kao što naslov kaže, ne radite ništa 2 minuta! Iznenadićete se koliko će vam taj period djelovati dugo i svakako ćete se osjećati odmornije i svježije po njegovom završetku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *