Novi pokušaj spajanja Sprint-a i T-Mobile-a

Dodajte komentar

Američki telekomunikacioni operateri, Sprint i T-Mobile, čiji pregovori o spajanju traju najmanje mjesec dana, dogovorili su se da bi Deutche Telekom (DT) trebalo da ima kontrolu u novonastaloj kompaniji, navode izvori bliski objema stranama.

Isti izvor navodi da se razmatra spajanje razmjenom akcija, mada konačni dogovor još nije blizu. John Legere, prvi čovjek T-Mobile-a, biće na čelu merdžovane kompanije, što je za DT koji kontroliše 64% američke podružnice od ključnog značaja s obzirom da mu T-Mobile generiše gro rasta prihoda i prodaje.

Takođe, DT preferira spajanje sa Sprintom pošto bi potencijalne uštede mogle da se naprave veoma brzo, navodi isti izvor. Ideja o spajanju ova dva telekomunikaciona operatera, koja zauzimanju treću i četvrtu poziciju na tržištu, nije prošla odobrenje regulatora 2014. godine, ali se procjenjuje da su šanse sa novom administracijom znatno veće.

Akcije T-Mobile-a na jučerašnjem trgovanju skočile su 5,9% na 65,42 USD, dok je Sprint dobio na vrijednosti 6,9% i završio trgovanje na 8,20 USD.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *