Damir Ivaštinović novi član Uprave Erste Bank AD Podgorica

Dodajte komentar

Damir Ivaštinović, novi izvršni direktor nadležan za upravljanje rizicima, finansije i računovodstvo, kao i pravne poslove u Erste banci,  zvanično je stupio na dužnost.

Ivaštinović je prije nove funkcije bio član Upravnog odbora u Sparkasse Bank Makedonija, odgovoran za upravljanje rizicima, kontrolu usklađenosti, sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, pravna pitanja, organizaciju i IT. Ivaštinović ima široko međunarodno iskustvo u bankarstvu i finansijama, posebno iz oblasti upravljanja rizicima, kreditne analize pravnih lica, projektnog finansiranja, kreditiranja, upravljanja podružnicama, kao i iz oblasti pravnih poslova.

Tokom karijere bio je uspješan u restrukturiranju portfolija u bankama i kompanijama koje se bave lizingom. Imao je uspjeha i u postavljanju infrastrukture za upravljanje rizicima kroz uvođenje procesa i struktura u skladu sa standardima banke vlasnika, te u razvoju, vođenju i motivisanju ključnih profesionalaca u kompanijama. Posjeduje napredno znanje u oblasti kontrole i supervizorskim funkcijama u zemljama jugoistočne Evrope, kao i u procesima upravljanja promjenama.

Damir Ivaštinović je diplomirao na Pravnom fakultetu, a zatim magistrirao u oblasti međunarodnog korporativnog finansijskog prava na Univerzitetu Karl Franzens u Gracu. Nakon tri godine istraživačkog rada na Karl Franzens univerzitetu, posljednjih 11 godina je proveo u Steiermarkische Bank und Sparkassen AG, radeći na nekoliko različitih menadžerskih pozicija u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *